1

Onderwerp: Red velvet cake van de koekjesfee

Ik heb nu 2x een red velvet cake gemaakt volgens het recept van de koekjesfee.
Volgens het recept moet ie 25 - 30 minuten in de oven (175 graden). Maar bij is het dan nog super vloeibaar!!
De eerste keer heb ik de taart wel 1 uur en 45 min in de oven laten staan. Toen pas kwam de prikker er droog uit. Ik vond hem toen wat kruimelig maar op zich was de smaak goed.
De 2de keer heb ik hem 1 uur en 15 min in de oven laten staan. De prikker kwam er nat uit. Toen de taart eenmaal afgekoeld was, bleef de prikker wel droog.

Heeft iemand anders dit ook?
Wat doen jullie?

2

Re: Red velvet cake van de koekjesfee

Ik denk maar weet niet zeker dat de 25-30 min voor cupcakes bedoeld is ;)
Chocolade taarten zijn altijd lastiger.. want de chocolade smelt (of de cocao maakt en sort pasta) en dat blijft heel lang nat.  Daarom kan je beter even aan de bovenkant van de taart voelen ipv alleen een prikkertje gebruiken.  Als de bovenkant weer omhoog springt is de klaar zo niet dan moet de nog even zitten.

3

Re: Red velvet cake van de koekjesfee

Nee, het is echt een recept voor grote taart.
De recepten voor de cupcakes staat eerder in het boek  :)
Maar bedankt voor de tip!

4

Re: Red velvet cake van de koekjesfee

Volgens de koekjesfee, zegt ze op bladzijde 3 in haar reacties op het recept, klopt de baktijd 25-30 minuten niet! Het is volgens haar een drukfout; de baktijd voor de cake moet minstens een uur zijn!!

Zie hier de bovenste reactie:
http://www.dekoekjesfee.be/forums/de-ko … ing?page=2

;)

5

Re: Red velvet cake van de koekjesfee

Top, helemaal goed.  :thumb:
Bedankt!

6

Re: Red velvet cake van de koekjesfee

en een red velvet cake is inderdaad geen droge cake, is wat vochtig..