1

Onderwerp: mmf is te zacht en blijft scheuren

mijn mmf is te zacht en blijft scheuren.
ik heb geprobeerd om er meer poedersuiker bij te doen maar op de een of andere manier word het niet beter.
de mmf bewaar ik donker op een koele plaats afgedekt. (niet in de koelkast)
is er iemand die mij van de probleem af kan helpen want ik vind het wel lekker ruiken en het smaakt ook goed.

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Kneed je hem wel helemaal goed door? Vaak gaat fondant namelijk scheuren als hij niet helemaal goed door en door gekneed is.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

absoluut, ik was zelfs bang dat ik te lang had gekneed, maar nadat ik een nieuw stuk had genomen had ik nog steeds dezelfde problemen.

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

hmmmm bizar, is het witte fondant of heb je hem gekleurd?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Ik dacht ook dat ik lang genoeg aan het kneden was,
tot ik hoorde van een meer ervaren persoon dat zij wel 10 min kneed!!
Nou dat deed ik niet.
Dus ik weet niet hoe lang "lang" bij jou is.

En wat ik heb gemerkt: meer poedersuiker maakt het minder plakkerig en scheurt het eerder.
Ik heb zelf nu een doorzichtig plastic kleed gekocht bij de blokker, kunnen ze afknippen op maat voor je. Tafelbedekking is ongeveer 3-5 euro. Zeker de moeite waard. Nu gebruik ik geen poeder meer, omdat de marsepein/fondant niet meer blijft kleven. En ik heb nu ook "ineens" minder last van scheuren. Misschien dat poedersuiker dus wel helemaal niet zo goed is...

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn ervaring.
Succes!

Have a Nice day!

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Ja ik kneed ook altijd tot ik een ons weeg  :lol:
Bij het kneden gebruik ik sowieso helemaal niks. Als mijn handen toch een beetje gaan plakken betuif ik ze heel licht met wat maizena. Mocht het nog steeds plakken, laat ik het even liggen in plastic en ga ik een kwartiertje later weer verder.
Alleen uitrollen doe ik met poedersuiker.... ik dacht dat het daar ook over ging, misschien verkeerd begrepen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Dus als ik het goed begrijp moet je ong. 10 min. kneden voor het gebruiken?

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Ja, maar dat hangt ook weer van het formaat af. Meer fondant=langer kneden...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Yep, ik hoor bijna de verbazing in de 10 min.
Hihi, dat had ik ook  ;)
Krijg je mooi gespierde armen van denk ik dan maar  :lol:

Have a Nice day!

10

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Machanda schreef:

Yep, ik hoor bijna de verbazing in de 10 min.
Hihi, dat had ik ook  ;)
Krijg je mooi gespierde armen van denk ik dan maar  :lol:


Hahahaha zeker.. wat leuk een hobby en work-out in 1. hihihi. Maar ik zal het morgen proberen.. morgen.. ik bedoel strax. :P

11

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Succes, ben benieuwd of het dan beter gaat.

Have a Nice day!

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Succes ermee!
Graag willen we een foto van de taart en je gespierde armen binnenkort :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Dan zal ik ook eens langer gaan kneden want bij mij scheurt 't fondant ook iedere keer.
Handige tips :D

14

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Succes ermee!
Graag willen we een foto van de taart en je gespierde armen binnenkort :)

Ik zie het al helemaal voor me een krante kopje:

"nieuwe work-out met taarten"

Over ong. een half uurtje beginnen en dan zien we wel.

15

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Wisten jullie dat er therapie bestaat met kleien.
Kan ook best met marsepein  :Y

Have a Nice day!

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

:lol: Zou je het dan ook als dusdanig kunnen declareren?
"Nee schat, dit is geen dure hobby, dit is therapie!!"

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

17

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Hahaha, dat zou een hoop schelen in de centen!  :D

Have a Nice day!

18

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

en als het zo warm is als nu?
ik heb het idee dat elke keer als ik het uit wil rollen, het bijna gaat smelten :s
mijn handen zijn zelf ook erg warm

ik heb het nu even in de koelkast liggen (in folie) is dat wel een goed idee?

tips zijn heeeeeeeeeel erg welkom!!

Groetjes, Franka

19

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

dan nog 1 vraagje :o  misschien een stomme vraag maar dit wordt pas mijn 2 taartje alleen.

ik wil mijn taart al bekleden en dan eigenlijk invriezen.... kan dit??

ik gebruik mmfondant

Groetjes, Franka

20 Laatst bewerkt door misty (06-06-2010 17:56)

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

:y

En stomme vragen bestaan niet hoor!Gewoon vragen als je iets niet weet...toch?

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

21

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

thnx misty.

weet je misschien ook een oplossing voor mijn vraag erboven?

ik probeer nu al 4 x mijn fondant uit te rollen maar ik heb het idee dat het bijna smelt :/

Groetjes, Franka

22

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

je handen even goed wassen onder de koude kraan...........en de fondant af en toe even laten rusten..........

23

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

mff is van zich zelf al erg zacht.Ik werk er ook mee.Als je het goed heb doorgekneed zou ik het even met rust laten,want het wordt zachter door je warme handen.Waar rol je het op uit?
Ik doe dat bv op een doorzichtig tafel zeiltje van de Blokker.Dan doe ik mijn handen onder het zeiltje en draai het om boven mijn taart en haal dan het zeiltje er af.Toen ik nog zonder zeiltje werkte,kreeg ik het ook niet mooi op de taart omdat mijn vingers onderhand dwars door mijn fondant ging.

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

24

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

ik rol het uit op een matje die ik in de webshop gekocht heb. Wilton Pastry Mat Gold 45 x 60cm
op zich ging het elke keer goed (ook zonder poedersuiker) maar nu is het drama.

als ik het fondant wil oppakken en wil draaien om verder te rollen dan kleeft het en scheurt het.

het ligt nu al bijna 20 min in folie in de keueken. ga het zo maar weer proberen.

is wel al een goed idee om onder het matje te pakken en er dan zo overheen te leggen.


ppppffff wat een stress heb ik dan gelijk zeg!!! het wordt een taart voor mijn nichtje en ik wil het gewoon helemaal goed doen.

Groetjes, Franka

25

Re: mmf is te zacht en blijft scheuren

Ik gebruik altijd marsepein, en ook met dit weer gaat het prima.
Misschien een idee om dat eens te proberen voor een volgende keer.
Je kan een opgemaakt taartje inderdaad gewoon in de vriezer zetten.
Ik heb al 1 la gereserveerd voor mijn taarten in de vriezer hahaha.

Have a Nice day!