1

Onderwerp: 2x 16cm vorm: hoeveel eieren?

Aangezien mijn tennisinstructrice a.s. donderdag helaas voor het laatst is wil ik een poging doen om een taartje te maken. Ik ben zo slim geweest om het tegen niemand te zeggen, mocht het mislukken is er niks aan de hand.  ;)

Nou moet het een weggeef taartje worden. Ik (=beginner) heb 2 springvormpjes van 16cm van de Hema. Die wil ik allebei gebruiken voor kapsel(tjes) en dan beiden doorsnijden en alle 4 de deeltjes tot 1 taartje verwerken.

Nou ben ik aan het uitzoeken hoeveel biscuitbeslag ik nodig heb maar ik kom er niet uit.

Als ik uitga van:
1) vormen voor 2/3e vullen met water (= bijna 1 liter samen) en delen door 3.50 kom ik op bijna 3 eieren.

2) per 500 ml water 1 ei kom ik dus op 2 eieren

en dat alles met bijbehorende hoeveelheid suiker en bloem.
Daarbij wil ik een deel van het bloem vervangen door maizena.

Wat is nou de beste optie? Ik kan uiteraard de vormpjes iets verhogen met bakpapier hoor.
Gevoelsmatig denk ik: 2 eieren, 60 gr suiker, 50 gr bloem en 10 gr maizena.

Graag hoor ik jullie meningen en tips!  Ik wil de kapseltjes morgenavond bakken en dan in de vriezer doen en donderdag alles afmaken (en dan doe ik een schietgebedje dat mijn bestelling bij de leukste taarten shop op tijd binnen is. ;) )

~ Never waste a good crisis... ~

2

Re: 2x 16cm vorm: hoeveel eieren?

Per 16 cm vorm: mix of beslag op basis van 2 eieren, dan wel de vorm ophogen met bakpapier. Of niet ophogen en dan per vorm 1 ei, al weet ik niet precies hoe dat uitkomt, ik gok net goed.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: 2x 16cm vorm: hoeveel eieren?

Bedankt voor je reactie!

In mijn oven staan nu 2 blikjes van 16cm, gevuld met beslag op basis van 2 eieren per blikje. Aan de schaduw achter het bakpapier (ophoograndje) te zien rijst het in elk geval al hoger dan de hoogte van het blikje.  Voor een beginnertje toch al een fijn idee. ;)

Ik ben heel benieuwd hoe ze er straks uit gaan komen.  :)

~ Never waste a good crisis... ~