Onderwerp: 2x 16cm vorm: hoeveel eieren?
Aangezien mijn tennisinstructrice a.s. donderdag helaas voor het laatst is wil ik een poging doen om een taartje te maken. Ik ben zo slim geweest om het tegen niemand te zeggen, mocht het mislukken is er niks aan de hand.
Nou moet het een weggeef taartje worden. Ik (=beginner) heb 2 springvormpjes van 16cm van de Hema. Die wil ik allebei gebruiken voor kapsel(tjes) en dan beiden doorsnijden en alle 4 de deeltjes tot 1 taartje verwerken.
Nou ben ik aan het uitzoeken hoeveel biscuitbeslag ik nodig heb maar ik kom er niet uit.
Als ik uitga van:
1) vormen voor 2/3e vullen met water (= bijna 1 liter samen) en delen door 3.50 kom ik op bijna 3 eieren.
2) per 500 ml water 1 ei kom ik dus op 2 eieren
en dat alles met bijbehorende hoeveelheid suiker en bloem.
Daarbij wil ik een deel van het bloem vervangen door maizena.
Wat is nou de beste optie? Ik kan uiteraard de vormpjes iets verhogen met bakpapier hoor.
Gevoelsmatig denk ik: 2 eieren, 60 gr suiker, 50 gr bloem en 10 gr maizena.
Graag hoor ik jullie meningen en tips! Ik wil de kapseltjes morgenavond bakken en dan in de vriezer doen en donderdag alles afmaken (en dan doe ik een schietgebedje dat mijn bestelling bij de leukste taarten shop op tijd binnen is. )