Onderwerp: Chocolade probleem
Hallo
Hoop dat ik in het goede topic zit!
Nu heb ik al een paar keer de oreo balletjed gemaakt met groot succes ( recept hier vandaan ) maar nu ben ik morgen jarig en maakte ik ze vanavond ook,( dacht ik ) maar ging er iets mis, ik kreeg de chocolade niet gesmolten!
Heel raar, het smolt en stolde erna gelijk weer!
Heb het in de zelfde pan gedaan als altijd, ook de zelfde chocolade gebruikt!
Nog gegoogled maar niet iets gevonden wat ik verkeerd deed..
Chocolade in stukjes breken, in de pan doen of schaal beide lukte gewoon.. die boven een pan warm water hangen zorgen dat de bodem van de pan niet de bodem van de pan met water raakt, water moet heet zijn niet koken! en goed roeren..
Dit heb ik alle keren gedaan en ook vandaag maar wat ik kreeg was een breiige massa( nadat het even gesmolten was ) en het stolde erna ook niet als het helemaal afkoelde!
Nu wil ik morgen naast de cakejes die ik al heb toch mijn orao balletjes nog uitdelen.. dus wie kan me zeggen wat ik verkeerd doe en tips geven!
Kortom HELP!!
BEdankt