1

Onderwerp: Help ik ben hopeloos!!! Vraag over uitrolbare chocolade

Ik heb nog een week te gaan voor ik deze opdracht klaar moet hebben, maar het kost me nu al slapeloze nachten.

Ze wil een taart met als thema "nagel manicure"
MAAR ze lust geen fondant en geen marsepein, doe maar met chocolade. Maak het jezelf niet te moeilijk  zei ze nog. :s  :s  :s

Ik heb al wat met ganache geprobeerd, maar dat was geen succes, chocolade botercreme is niet voor mij bestemd, ik kan niet ze goed glad afsmeren.

Dus vanavond maar eens het recept van uitrolbare chocolade geprobeerd. Ik denk dat ik een kwartier tot kramp toe heb staan roeren, maar er ontstaat echt geen bal... het blijft een plakkerige sneuige massa. Wie kan me helpen, wat doe ik verkeerd?
En hoe moet ik het wel doen. Volgens mij heb ik iedere stap van het recept op deze site gevolgd.

Alvast bedankt

Liefs Elke

Iedereen heeft positieve en negatieve PLUSpunten

2

Re: Help ik ben hopeloos!!! Vraag over uitrolbare chocolade

Waarom gebruik je niet de kant en klare chocofondant,  :P !?
En anders toch gewone fondant, ze kan het toch eenvoudig van haar stukje afhalen en aan iemand 'voeren' die het wel lekker vindt, eet zij alleen de binnenkant?

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"