1

Onderwerp: roosjes van marsepein

ik heb een vraag over roosjes van marsepein.
In juli maak ik mijn eerste bruidstaart van marsepein. Hierop moet een waterval van roosjes komen. Ze willen de roosjes graag zacht hebben zodat het normaal eetbaar is. Nou weet ik dat de roosjes mooier worden van bloempasta of marsepein met tylose. Maar ze willen dus absoluut geen harde bloemen. Heeft iemand ervaring met rozen van marsepein en of dit wel te doen is met marsepein? Of evt. een alternatief?
Alvast bedankt voor jullie reactie.

groetjes Judje
www.detaartentoko.nl

2

Re: roosjes van marsepein

ik lees mee..

heb ook net een bruidstart opdracht gekregen!

3

Re: roosjes van marsepein

volgens mij moet je het gewoon met marsepein kunnen doen.... ze worden niet helemaal hard (wel aardig droog) dus zijn ook gewoon te eten... als ze dat willen....
ik denk dat je ook niet persee tylose nodig hebt... maar dat weet ik niet zeker....
ik lees nog ff mee ;)

4

Re: roosjes van marsepein

hi,

Ik gebruik nooit tylose in mijn roosjes, gewoon een paar dagen van te voren maken en dan zijn ze zelfs na 4 dagen nog in model, niet uitgezakt en ook niet uitgedroogd.
Stop ze in een tupperwarebakje met de deksel er los op, dit gaat bij mij prima.

www.cakelady.nl
regio Zaanstad / 't Gooi / Arnhem / Zevenaar