1

Onderwerp: meringue toefjes breken bij drogen

boven op mijn cc's wil ik een merinque toef plakken.

Ik heb Wilton Merinque powder gebruikt, oranje gekleurd met rode en gele kleurstof, vanille smaakstof en 80 minuten in de oven gedroogd op 80 graden. (bij 100 graden was ik bang dat ze zouden 'vergelen')

De toefjes zijn op zich prima gelukt, van binnen nog wat smeuiig, maar er is bijna bij elke toef een barst ontstaan.

Wie weet hoe dit kan ? Zijn ze te lang gedroogd, te kort, te warm of koud ?

2 Laatst bewerkt door wilmaklom (03-06-2010 00:00)

Re: meringue toefjes breken bij drogen

je staat eigenlijk verkeerd maar ik bak 1 uur op 100 a 110 en laat ze uur nadrogen in de oven maar op cc's doe ik gewoon merinque botercreme om eerlijk te zijn lijkt dat me lekkerder.  :o

3

Re: meringue toefjes breken bij drogen

Ik heb ze afgelopen weekend gemaakt ook op 100 graden 1 uur en ze waren perfect ben je hem wel op boven en onder verwarming staan ? :Y

Gewoon nog wen keer proberen

4

Re: meringue toefjes breken bij drogen

Klein & Fijn is een show-rubriek, bedoeld om je baksels te showen.
Vragen horen in de andere rubrieken.

[MOVE] --> decoreren

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag