1

Onderwerp: hoe groot moet de taart worden?

hallo allemaal.


ik moet een taart maken voor 30 pers. ik heb een vorm van 18x18 vierkant. ( ze wil vierkant)

nu is dit pas mijn 3de taart. maar weet dus niet hoeveel taarten ik moet maken. als ik de berekening van hier gebruik haal ik uit 1 taart  maar ong 11 stukjes.

en welke maat vorm kan ik beter gebruiken zodat ik niet meerdere taarten hoef te maken?

iemand een tip wat ik moet doen.???

zijn veel vragen maar zit echt even met mijn handen in het haar. sorry.

Re: hoe groot moet de taart worden?

Het hangt een beetje van de hoogte en het soort taart af.
Als je machtige taart maakt van 18 breed en 10 hoog zul je wel genoeg hebben denk ik.
Wat wil je gaan maken dan?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: hoe groot moet de taart worden?

kapselcake met als vulling bon bon bloc of aardbeien mousse
bekleed met fondant en daarop een strik van fondant.

Re: hoe groot moet de taart worden?

Dan zou ik hem inderdaad wat groter maken. Heb je ook een 10 inch blik? Als je de taart dan 4 inch hoog maakt heb je wel genoeg denk ik.
Klinkt lekker trouwens :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: hoe groot moet de taart worden?

Als je een taartenwinkel in de buurt hebt waar je ook bakvormen kunt huren, zou ik voor de zekerheid een taartvorm huren van 30 bij 30

6

Re: hoe groot moet de taart worden?

nee helaas ben nog maar een leek. heb dus nog niet zo heel veel helaas :P
heb alleen die vierkante van 18

ik moet dadelijk toch nog wat spulletjes halen kijk wel gelijk even voor een grote blik.


die bon bon bloc vulling is helemaal geweldig, wij zijn hier allemaal chocolade verslaafd dus de ideale vulling:P

en die aardbeienmousse gebruik ik ook nog in een andere taart ( racebaan) voor mijn neefje die dol is op aardbeien en auto's, racen etc.

7

Re: hoe groot moet de taart worden?

zou het niet weten of ik hier ergens een bakvorm kan huren.

maar bedankt voor de tip

Re: hoe groot moet de taart worden?

Als je in de buurt zou wonen kon je die van mij lenen :)

O, en een tipje voor zo'n grote en hoge taart: Ik zou hem in twee keer bakken.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9 Laatst bewerkt door noukje (02-06-2010 11:26)

Re: hoe groot moet de taart worden?

hoe bedoel je ??

ja helaas is maastricht niet bij de deur.

ik zag net op de webshop een heating core staan? is dat niet wat. ken het verder niet hoor.

en opzich zijn die bakblikken op de webshop ook nie zo heel duur heb voor die van 18x18 van mij al 20 euro betaald

Re: hoe groot moet de taart worden?

Dat je twee keer een halve taart bakt. Voordat zo'n grote hoge vorm klaar is, en ook nog eens mooi gebaken is..... Ik doe het meestal in twee lichtingen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: hoe groot moet de taart worden?

oke wel in de lengte dus maar niet in de hoogte?? als ik het goed begrijp.

Re: hoe groot moet de taart worden?

Ja, in de lengte wordt wat lastig denk ik :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: hoe groot moet de taart worden?

en welke vorm is dan het beste
die van 10 inch
of die van 30x30

Re: hoe groot moet de taart worden?

Het kan allebei hoor, maar dan moet je bij 10 inch (=25cm) wel rekening houden met de hoogte.
Je hebt dan stukjes van 4 x 5 x 10. Lijkt mij wel genoeg.
Bij die van 30 cm. heb je stukjes van 5 x 6 x hoe hoog je bakt :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

15

Re: hoe groot moet de taart worden?

dan heb ik nog mijn laatste vragen

ik moet de taarten zondag hebben. wanneer kan ik het beste beginnen met bakken van de cake en hoe moet ik die bewaren???

en het decoreren kan dat ook van te voren zoja hoelang van te voren en moet het dan in de koelkast??? ik gebruik fondant om te decoreren.

Re: hoe groot moet de taart worden?

Over fondant in de koelkast zijn de meningen nogal verdeeld. Ik lees hier regelmatig over succesverhalen van fondant in de koelkast en zelfs de vriezer, maar ik doe dat nooit. Ik vind het een drama en mijn fondant smelt altijd, maar dat kan ook aan mijn fondant liggen.... Misschien kun je daar nog wel wat meer onderwerpen over vinden op het forum.
Wat de rest betreft, een taart werkt altijd het lekkerste als hij koel is, dus geruime tijd in de koelkast heeft gestaan.
Ik bak meestal 1 dag in de week, en dan gaat de hele handel de vriezer of de koelkast in.
Met versieren begin ik een of twee dagen van te voren, maar ik gebruik ook louter recepturen die niet in de koeling hoeven.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

17

Re: hoe groot moet de taart worden?

oke nou superbedankt voor je tips heb er veel aan gehad.

Re: hoe groot moet de taart worden?

Graag gedaan! ben benieuwd naar het resultaat!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

19

Re: hoe groot moet de taart worden?

haha ja anders ik wel :P:P

als ik ze klaar heb zal ik wel foto's posten

20

Re: hoe groot moet de taart worden?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Over fondant in de koelkast zijn de meningen nogal verdeeld. Ik lees hier regelmatig over succesverhalen van fondant in de koelkast en zelfs de vriezer, maar ik doe dat nooit. Ik vind het een drama en mijn fondant smelt altijd, maar dat kan ook aan mijn fondant liggen.... Misschien kun je daar nog wel wat meer onderwerpen over vinden op het forum.
Wat de rest betreft, een taart werkt altijd het lekkerste als hij koel is, dus geruime tijd in de koelkast heeft gestaan.
Ik bak meestal 1 dag in de week, en dan gaat de hele handel de vriezer of de koelkast in.
Met versieren begin ik een of twee dagen van te voren, maar ik gebruik ook louter recepturen die niet in de koeling hoeven.

@Suuz............gebruik je nu wel of niet de koeling/vriezer? Als je vullingen hebt die wel in de koeling moeten, waar bewaar je dan je taart? En het werkt het lekkerst als de taart koel is, maar hoe krijg jij je taart koel dan.......en je bakt 1 dag in de week en dan gaat het wel de koeling/vriezer in? Bekleed of alleen het kapsel?

......gaat nu ff terugzoeken want meen gelezen te hebben dat je de taarten koel wegzet op een plek (kelder?) van ongeveer 5 graden...........hit me when i'm wrong?

Kan het nu ff iet meer volgen........... :think: en wil het wel graag.......