1

Onderwerp: zonder suiker?

ik zou als beginneling graag eens willen beginnen te leren zulke taarten te maken. als oefenpersoon kan je het beste jezelf gebruiken en je familie denk ik ook. het probleem is alleen: ik mag geen suiker...
en hoe kan de kok nu testen of het eten lekker is als zij het eten zelf niet mag.
ik vroeg me af kan je marsepein en fondant ook met suikervervangers maken als zoetstoffen of iets als dadelzoet ofzo? heeft iemand hier ervaring mee? of is dit echt verplicht met suiker?

Re: zonder suiker?

Wat ellendig zeg, en lastig ook lijkt me in het dagelijks leven!

Volgens mij is suiker echter wel van essentieel belang omdat het zorgt voor de structuur en stabiliteit van zowel fondant, marsepein, ri als botercrème.
Je kunt je taart wel afsmeren met bijvoorbeeld slagroom, die je dan stabiliseert met gelatine, klop-vast of piping gel. Maar juist voor de deegstructuur van fondant of marsepein is suiker essentieel.
Je kunt natuurlijk ook gewoon een taart maken met fondant of marsepein, en dan zelf alleen de binnenkant eten. Ik eet de fondant eigenlijk ook nooit op, veel te zoet :)

Met recepten is het natuurlijk een ander verhaal, maar daar zul jij zelf vast meer thuis in zijn dan ik. Zo niet, zou ik eens bij een natuurvoedingswinkel langsgaan.

Ik hoop dat je er iets aan hebt...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: zonder suiker?

dankje voor je reactie, lastig is het idd vaak :) je leert ermee leven, stom genoeg lijkt het me gewoon geweldig zulke taarten te maken wat dus totaal misschien in strijd is met me allergie :P

als je nu iets hebt wat eigenlijk dezelfde korrelige structuur heeft als suiker? zou het dan wel kunnen?
misschien moet ik idd maar de binnenkant opeten (wel suikervrij natuurlijk :P )

ik denk dat ik inderdaad eens bij een natuurwinkel ga vragen :)
dankje