1 Laatst bewerkt door Amal (01-06-2010 11:18)

Onderwerp: Help!gelatine klontert in elke vulling die ik maak

Hey dames,

Ik gebruik de gelatine van dr oetker en doe alles volgens de bereidingswijze, maar krijg zoveel klonten.
Nu had ik het bv uit de citroenkwarkmousse gezeefd waardoor het nu weer te vloeibaar is.

Hoe kan het toch?
Heeft iemand de gouden tip voor me?

gr amal

Re: Help!gelatine klontert in elke vulling die ik maak

Als je precies de aanwijzingen volgt zou het toch goed moeten gaan lijkt me...
Misschien kun je even een klein bakje van de mousse mengen met de gelatine (evt. wat meer verwarmen) zodat de gelatine eerst volledig oplost in een kleine hoeveelheid. Dan allesbij de rest van de mousse en goed roeren.
Tenzij ik je vraag niet goed begrepen heb, hoop ik dat je hier iets aan hebt.
Wat trouwens makkelijker werkt (vind ik) is agar agar. Dat is een soort gelatine van zeewier geloof ik, en kun je krijgen bij de toko.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Help!gelatine klontert in elke vulling die ik maak

Hoe los je de gelantine op. Ik heb dit probleem ook altijd als is de gelantine oplos in de magnetron.

Het kan ook zijn dat het mengsel waar je de bij doet te koud is en dat het dan te snel opstijft.

Re: Help!gelatine klontert in elke vulling die ik maak

Je laat de gelatine eerst weken in koud water. Dan los je het op in een warme vloeistof en dan meng je het met je room/melk of wat dan ook. Dit doe je dus voordat de gelatine de kans heeft om te ver af te koelen want als het af gaat koelen wordt het stijf (wat je eigenlijk ook wil maar nu nog niet) en krijg je het niet zonder te klonteren in je mousse.
Agar agar heeft als voordeel dat je het ook voor vegatariers kan gebruiken!

Life is what you bake it.