1

Onderwerp: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

Ik heb nu toeven gemaakt van botercreme... op zich vond ik hetzelf wel al dat je zo veel boter binnenkrijgt, maar nu zei een vriendin dat ej daar misschien icing voor moet gebruiken....


Wie weet wat er nu op moet???

2

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

Icing wordt keihard, of je moet er glycerine bij doen. Icing is daarnaast ook mierzoet, je moet er van houden. Wat je als alternatief voor de botercrème kunt gebruiken is meringuebotercrème, makkelijk te maken en erg lekker.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

Zou het echter niet met meringuebotercreme doen als er zwangeren in het gezelschap zijn (ivm evt salmonellabesmetting)

4

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

ne,e want dat had ik willen doen maar durfde het om die reden ook niet.

Gebruiken jullie dan roomboter of gewone boter? Misschien kan ik daarin varieren....

5

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

goeie vraag, ik zat me ook te bedenken wat je voor die toeven moet gebruiken. het lijkt me echt een hap boter wat je neemt.

ik lees ff mee voor als iemand nog ideetjes heeft  :P

Groetjes, Franka

6

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

ik had nu roomboter, maar als je er dan 3 eet, want met verschillende smaken gaat dat vanzelf... heb je zo wat binnen hoor..

7 Laatst bewerkt door Luna-may (31-05-2010 18:28)

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

Als je het echt eng vind voor zwangeren om merengue botercreme te maken met 'vers' eiwit kun je toch ook gewoon eiwitpoeder gebruiken ? :)

8 Laatst bewerkt door Pooh (31-05-2010 18:34)

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

Yup, eiwitpoeder gebruiken. Al krijg je met meringuecrème ook heel wat boter binnen, het verschil is alleen dat het veel minder naar boter smaakt dan gewone botercrème vind ik zelf. Ik gebruik overigens roomboter.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

9

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

Ik vind dit ook moeilijk. Kreeg laatst ook als tip om botercrème te gebruiken. Laatst heb ik icing gebruikt en de buitenkant wordt inderdaad hard. De binnenkant bleef eigenlijk wel lekker 'zacht'
Je tanden vallen er wel bijna van uit zo zoet is het, maar mijn dochter werd erg enthousiast..die wilde nl. geen marsepein en houdt ook niet zo van boter.

Overigens had ik geen glycerine door de icing gedaan..

Everyday is chocolateday...
Schrijf je voor geweldige workshops en gastworkshops in via www.j4cake.nl

10

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

Ik gebruik botercreme. Had dit weekend de helft met chocobotercreme gedaan (gewone bc met chocopasta) en dan is het al minder "boterig". En ik maak ook geen enorme toef, ik maak of allemaal kleine sterretjes, of een rond laagje.

11

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

Ik maak toeven met botercrème van mix, dan valt het botergehalte nog redelijk mee, toch? Lekker smaakje er door... :9

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

12

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

misschien moet ik het gewoon een keer proberen  :P  :9
kun je voor cc ook biscuit mix gebruiken of heb je echt cc-mix nodig?

Groetjes, Franka

13

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

Ik vind de toeven persoonlijk ook lekkerder met een smaakje (patidess mokka :9 ) erdoorheen. Dan proef je geen boter.
Groetjes,
Wendy

Enkel met het hart kan men goed zien,
het essentieële is onzichtbaar voor de ogen.

14

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

Ik had laatst een bonbonbloc toef gemaakt, ook niet verkeerd hoor ;) dan kan je varieren.... :D

Groetjes, Linda

15

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

vanille icing volgens het recept uit deze topic
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=75605 is erg lekker

groetjes Bibia

16

Re: Botercreme of icing voor de toef op een cc?

Fibi schreef:

misschien moet ik het gewoon een keer proberen  :P  :9
kun je voor cc ook biscuit mix gebruiken of heb je echt cc-mix nodig?


ik zou geen biscuit mix pakken, die proeft dan wat droog.
Ik zou of cc mix kopen of zelf maken.

250 gram zachte boter
250 gram kristalsuiker
250 gram eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden

Bereidingswijze
Klop de botor en suiker in een kom tot een lichte, luchtige massa. voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop weer een paar minuten. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de melk toe en klop tot een glad beslag.
15-20 min in de oven

Liefs, Zanoni