1

Onderwerp: punten omlaag van mijn 4kanten taarten

nu heb ik het al twee keer gehad bij een stapeltaart dat mijn hoeken van de 4 kanten taarten gaan hangen

http://www.mijnalbum.nl/Foto-VG7ZUTA6.jpg

weet iemand hoe dat kan komen?
Als ze uit de oven komen zijn de punten ook al iets hangerig
Met vullen en afsmerer werk ik het wel bij maar op de taart zakken ze wel weer in..

hoe is dit op te lossen?

groet
Ester

Re: punten omlaag van mijn 4kanten taarten

Als je ze uit de oven haalt kun je ze even laten afkoelen in de vorm, en daarna inplastic ingepakt met de bovenkant naar beneden in de koelkast.
Als je ze dan gaat bekleden, even de onderkant egaal snijden.
Volgens mij is dat de juiste oplossing.

Ik vind het trouwens bij deze taart helemaal niet storend, maar juist wel charmant. Alsof het zo hoort!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: punten omlaag van mijn 4kanten taarten

wat heb je gebruikt tussen je lagen? Want het lijkt alsof je taartkarton verbogen is ofzo. Ik vind het trouwens rechts erger dan links.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: punten omlaag van mijn 4kanten taarten

ik gebruik de zilver gouden van hier in de shop die zijn 800 grams en dus 1 mm dik.


Ik laat de biscuits altijd afkoelen met het bakpapier er omheen. Dan in een plastic zak en omgekeerd geheel afkoelen.

Ik denk dat ik dan toch het beetje bult wat er toch wel eens opzit er af te snijden....

bedankt voor het meedenken en de tips


Misschien de stokjes/dowels meer in de hoeken plaatsen?