1

Onderwerp: welke marsepein voor een wit/off white taartje

voor volgende week  moet ik een 3 lagen taart maken voor30 personen ze willen een witte basis hij mag eventueel off white zijn maar nu zag ik deze marsepein http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=2512

is deze even "wit" als het op de taart op de foto?
en anders wat denken jullie?

het bakvirus opgelopen sinds 5 jan 2010 conculsie geen ontkomen meer aan

2

Re: welke marsepein voor een wit/off white taartje

Willen ze echt marsepein of mag het ook met fondant bekleed worden? Deze is echt wit. Ik gebruik zelf als mensen persee marsepein de poeder om marsepein witter te maken, bij de webshop te koop, zag hem even niet zo snel staan. Succes!!! :thumb:

Kitchen Corner, Nieuwstraat 15, Deventer. di-wo,vr 10:00-17.30 uur, donderdag van 10:00-20:00 uur en zaterdag 10:00-17:00 uur.
Voor cursus PME en diverse workshops kijk op de site www.kitchencorner.nl

3

Re: welke marsepein voor een wit/off white taartje

Dit is niet wit = blank = roomwit.

Als je wit wilt zul je of fondant moeten nemen of
witte marsepein kopen, ook via de webshop en heet witte marsepein. Werkt niet super, maar als je klein beetje mengt met fondant gaat het stukken beter.

Groetjes en veel bakplezier,
Lucy

4

Re: welke marsepein voor een wit/off white taartje

ik vind fondant niet heel erg fijn. (op de een of andere manier gaat het schreuren etc.
en ik krijg er altijd pluisjes in


maar inderdaad ik denk dat ik maar fondant moet doen.

en daar dan moeten er  roosjes op. maak ik die van fondant of marsepein?

het bakvirus opgelopen sinds 5 jan 2010 conculsie geen ontkomen meer aan

5

Re: welke marsepein voor een wit/off white taartje

Persoonlijk vind ik de witte marsepein (voorgekleurd) erg stug, en werk ik liever met marsepein zelf witmaken. Ik gebruik americolor bright white, maar deze kan ook http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=1838

Groetjes, Linda

Re: welke marsepein voor een wit/off white taartje

marsepein in bakken&vullen?

[move]---> bekleden

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7

Re: welke marsepein voor een wit/off white taartje

tipsytaartje schreef:

marsepein in bakken&vullen?

[move]---> bekleden



:o  :grr:  sorry ;)


ik krijg van de klant net door dat ze echt marsepein  willen hebben.

dus ik moet echt kleurstof hebben.

wat werkt het makelijkste om te bekleden?en te kleuren

het bakvirus opgelopen sinds 5 jan 2010 conculsie geen ontkomen meer aan

8

Re: welke marsepein voor een wit/off white taartje

linda78 schreef:

Persoonlijk vind ik de witte marsepein (voorgekleurd) erg stug, en werk ik liever met marsepein zelf witmaken. Ik gebruik americolor bright white, maar deze kan ook http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=1838


en word het dan wel echt wit?
(het hoeft niet bakels wir te zijn maar wel wit ;)

niet dat het creme word

het bakvirus opgelopen sinds 5 jan 2010 conculsie geen ontkomen meer aan

9

Re: welke marsepein voor een wit/off white taartje

linda78 schreef:

Persoonlijk vind ik de witte marsepein (voorgekleurd) erg stug, en werk ik liever met marsepein zelf witmaken. Ik gebruik americolor bright white, maar deze kan ook http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=1838


en word het dan wel echt wit?
(het hoeft niet bakels wit te zijn maar wel wit ;)

niet dat het creme word

het bakvirus opgelopen sinds 5 jan 2010 conculsie geen ontkomen meer aan

10

Re: welke marsepein voor een wit/off white taartje

Ik gebruik altijd poederkleurstof van Sugarflair, de marsepein wordt niet superwit, maar mooi gebroken wit. Voor een voorbeeldje heb ik een bruidstaart op mijn hyves staan.

Veel succes ermee :)

Re: welke marsepein voor een wit/off white taartje

Ik gebruik Bright White van het merk Spectrum.

Die wordt echt wit.

Het enige grote nadeel van marsepein wit kleuren is dat je in verhouding tot andere kleuren te maken veel witte kleurstof nodig hebt!

Succes ermee!

Groetjes
Anne

12

Re: welke marsepein voor een wit/off white taartje

kijk als het niet spier wit word is niet erg maar het moet toch wel wit zijn het is een taart voor een verloving.

@siep, bedankt voor het voorbeeld. hoeveel poeder moet je gebruiken op 2 kilo?

het bakvirus opgelopen sinds 5 jan 2010 conculsie geen ontkomen meer aan