1

Onderwerp: problemen met verstelbare ronde bakvorm.

Ik heb zo een ronde verstelbare bakvorm. Telkens als ik een biscuit heb gebakken, laat ik hem 5 min afkoelen om hem dan omgekeerd op een rooster verder te laten afkoelen.
Telkens als ik hem uit de bakvorm haal, vallen de randen in (lijkt beetje op inham van zandloper), waardoor ik dus heel veel BC moet gebruiken om mijn randen recht te krijgen.  :(
Met de gewone bakvormen heb ik dit niet.
Wie heeft dit nog? Of nog beter, wie heeft een oplossing?

Leuke workshop in west-vlaanderen bij
www.zotvantaart.be

Re: problemen met verstelbare ronde bakvorm.

geen verstelbare bakring hier dus ook geen oplossing.
had het wel met mijn oude springvormen die ik met bakpapier verhoogde. dat verhoogde stuk kromp ook altijd meer in, smeerde ik dan dus ook gewoon maar strak

liefs marieke

3

Re: problemen met verstelbare ronde bakvorm.

ik heb dit hier al vaker gehoord.... misschien toch sneller de vorm eraf halen?

Groetjes, Dorothea.

4

Re: problemen met verstelbare ronde bakvorm.

ik heb ook een bakring ik zet altijd de taart op zijn kop. en bekleed dus eigenlijk de onderkant die is altijd mooi strak. de onderkant werk ik dan idd weg met wat botercreme. al valt het bij mij wel mee vind ik die inhammen

Jeremy 29 april 2007 & Joshua 24 oktober 2008

Re: problemen met verstelbare ronde bakvorm.

@Leetje: dat doe ik ook, hoor, de taart omdraaien. Maar dat is niet het probleem, die is mooi recht, het zijn echt de zijkanten die invallen naar binnen.

Leuke workshop in west-vlaanderen bij
www.zotvantaart.be

6

Re: problemen met verstelbare ronde bakvorm.

nee bij mij vallen de zijkanten niet naar binnen. is het niet dat je de taart te kort bakt?

Jeremy 29 april 2007 & Joshua 24 oktober 2008