1

Onderwerp: vraagje over fondant/marsepein

vandaag heb ik mijn eerste taart gemaakt, althans poging gedaan tot. Het biscuit is goed gegaan, Ik heb 3 lagen gevult.
Maar vroeg me eigenlijk af hoeveel vulling je gebruikt per laag hoe dik de laag is.
daarna heb ik de taart bovenop bekleed met fondant en de zijkant met marsepein. Laat ik nog wel zien op de foto. Heb namelijk verschillende kleuren gebruikt.
Nu is het een beetje bobbelig, Heb het gladgestreken met botercreme maar volgens mij niet dik genoeg of ik moet van te voren eerst de taart gelijker maken.
Hoe gaan jullie te werk.
Maandag heb ik een workshop maar kon niet wachten om te beginnen vandaar. Ben dus wel nieuwsgierig hoe jullie beginnen en tips.
groetjes lenneke

2

Re: vraagje over fondant/marsepein

ik doe het zo,

taart in lagen snijden, onderste meestal insmeren met iets van jam/ lemoncurd enz.. niet de hele bodem insmeren maar 1 cm van de rand wegblijven. dan spuit ik een dijkje botercreme 1:1 (poedersuiker en roomboter) soms met smaakje toevoegen (pattides).

volgende laag met andere vulling naar keuze als je iets met room gebruikt altijd een dijkje spuiten. (room mag niet in contact komen met marsepein of fondant dan gaat deze smelten). als je de taart hebt gevuld afsmeren en mooi glad maken met weer botercreme 1:1. echt mooi glad afwerken want anders zie je het door de marsepein/fondant.

De taart laat ik dan een paar uur opstijven in de koelkast. Dit doe je om het uitzakken van de vulling te voorkomen. (marsepein is zwaar als je botercreme te zacht is dan komt de vulling na het bekleden naar buiten dan krijg je dus bobbels). als de taart goed is gekoeld dan wordt de boter hard en zakt je taart niet meer in. Eventueel kun je oneffenheden nog glad strijken met een warm mes voordat je gaat bekleden.

Hoe dik de vullingen moeten zijn moet je helemaal zelf weten ik zit meestal tussen een 1/2 a 1 cm in.

ik hoop dat dit je een beetje heeft geholpen.
veel suc6

Groetjes Miranda
De kunst is om de taart zo te verdelen zodat iedereen denkt dat hij het grootste stuk heeft!!