1

Onderwerp: Taart vullen en bekleden

Hmm na aardig wat vragen op het forum te hebben gelezen met de antwoorden..
Ben ik vandaag eens aan de slag gegaan om een taart te bakken, de biscuit is nu klaar.
Hij moet nog gevuld en bekleed worden, ik heb hier fondant liggen, nu las ik dat dit niet verstandig is het dan in de koelkast te bewaren?

En wanneer moet ik dan vullen? Want slagroom eet als het ware ook je biscuit op las ik ergens.
De taart is voor zaterdag trouwens.
Wanneer kan ik nu het beste verder gaan?

Re: Taart vullen en bekleden

De slagroom eet niet je bescuit op, maar je fondant. Slagroom en fondat gaat niet samen (en bij somige ook niet met marsepein). Zeker niet als de taart voor zaterdag is. Zou hij nou snel na het maken opgegeten worden zou het nog kunnen. Je kan wel je bescuit er mee vullen, maar dan moet je wel een duikje spuiten met botercreme (1:1 of meringue botercreme) en met deze zelfde botercreme smeer je dan je taart af. Hier doe je dan je fondant om heen. Dit kan je allemaal vanavond nog doen.

3 Laatst bewerkt door Renate88 (27-05-2010 19:13)

Re: Taart vullen en bekleden

oh dus als ik als vulling slagroom en bbr doe, en onder de bekleding genanche doe dan kan het wel?