Onderwerp: Apple Shortbread Bars
Ik had deze al een keer gegeten in bij de Second Cup (soort Starbucks, maar dan veel lekkerder) in Banff (Canada).
En op een canadeese kooksite kom ik het recept tegen met cranberries die heb ik vervangen door appels.
Bereidingstijd: incl. bakken een klein uurtje.
ingredienten:
3 appels
theelepel kaneel
3 eetlepels suiker
Shortbread:
250 gr zelfrijzend bakmeel
20 gr maizena
225 gr boter
90 gr lichte basterdsuiker
1 theelepel vanille
Vierkante 23x23 cm bakblik of een ronde van 24 cm of gewoon op een bakplaat.
Appels schillen en in dunne plakjes snijden. In een schaal doen suiker en kaneel eroverheen en goed mengen.
Shortbread:
Boter goed zalvig mengen met een mixer dan de suiker toevoegen. Dan de gezeefde meel en maizena toevoegen en goed mixen.
Het deeg is net geen cakebeslag en net geen geen deegbol. Het zit er net tussen in.
Een derde van het deeg op de bodem van de bakblik bekleden dan de schijfjes appels erop leggen (dakpansgewijs).
Dan van de rest van de deeg met je vingers als kruimeldeeg erop verkruimelen dat gaat niet even gemakkelijk, want het deeg is nogal zacht.
Je kunt het deeg eventueel even in de koelkast leggen.
Dan in de oven op 180 gr ongeveer 35 minuten.
Aflaten koelen en je zult zien dat wat koekjesachtig en stevig is geworden. Bewaren in de koelkast (wordt het nog lekkerder).
In repen snijden en smullen maar.
En als je het speciaal wilt maken doe er dan wat karamelsaus en gesmolten chocolade overheen.
Vrolijke groetjes,