Onderwerp: [HOWTO] Strakke onderkant!
Hoi dames,
omdat veel mensen mij vragen hoe ik de onderkant zo strak krijg, hierbij mijn tips (waarvan de meesten van dit forum komen, bedankt allemaal! ):
* taart op een draaiplateau zetten
* na het afsmeren een half uurtje in de koelkast. Daarna met een warm mes (ik zet altijd een paar messen in heet water en als het mes "koud" is, pak ik een ander) de botercrème helemaal glad maken.
* marsepein goed smoothen
* taart bekleden, waarbij je de onderrand niet strak afsnijdt, maar een klein randje overlaat dat je nog niet strak tegen de taart werkt.
* goed smoothen, ook de zijkanten
* glazen snijplank heel dun met crisco insmeren
* snijplank voorzichtig op de bovenkant leggen (met de crisco op de taart)
* en dan HUUP HUUP BARBATRUUK de hele handel op z'n kop zetten
* nu snel werken! De onderrand voorzichtig onder de taart duwen en eventuele vouwtjes wegwerken Goed smoothen aan de zijkanten. Voorzichtig dat je de onderrand niet laat scheuren!
* taartkarton erop
* draaiplateau er weer op, en dan weer HUUP HUUP BARBATRUUK de boel omkiepen!
* zijkanten en bovenkant nog een keer bijwerken met de smoother, et voilà!
Ik durf dit niet met al te zware vullingen aan, maar meestal gaat het goed!
Succes ermee!
***"absolute beginner", maar laaiend enthousiast!***