1 Laatst bewerkt door Reini (05-05-2010 13:17)

Onderwerp: witte cake - mislukt nooit

hey,

Ik zocht bij recepten naar een recept voor witte cake (om even te kijken of dat op het recept leek dat ik gebruik).. maar ik vond er geen.

Omdat het recept dat ik gebruik echt NOOIT mislukt, dacht ik, even delen met de rest. Uiteraard, gevonden op het net.

Biscuit vind ik soms snel droog worden. Deze heeft een iets 'nattere' structuur. Terwijl biscuit kan korrelen, doet deze dat dus niet (nu ja, als ík biscuit maak en ik snij dat op de 2de dag, dan krijg ik kleine stukjes die eraf vallen)

hier komt het:
350ml volle melk (ik gebruik halfvol om mijn brein te misleiden  :D
9 grote eieren op kamertemperatuur (enkel eiwitten nodig)
1 eetlepel vodka
2 theelepels vanille-extract
860g bloem
450g kristalsuiker
2 eetlepels bakpoeder
1 1/2 theelepel zout
250g ongezouten boter op kamertemperatuur

heel eenvoudig:
je vet en bebloemt 3 vormen van 22cm.
Oven voorverwarmen op 175°C

Neem een klopper en meng de melk, de eiwitten, vodka, vanille-extract door elkaar en zet de kom even apart.

Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout in een kom en gebruik de K-klopper om gedurende 5 seconden op de laagste snelheid te mengen. Voeg de boter in stukjes toe en meng op laag-gemiddelde snelheid. Meng tot het deeg 'broodkruimels' wordt.

Voeg nu aan dit mengsel de helft van de melkbereiding toe en mix op medium snelheid, gedurende 2 minuten. Voeg de resterende melkbereiding toe en mix verder gedurende 45 sec.
Neem de 'pannenlikker' en veeg het deeg van de randen. Mix nog eens 30 sec.

verdeel het deeg in 3 delen en verdeel over de 3 vormen.

baktijd is ongeveer 25-30minuten. Test met een prikker of het deeg klaar is.

Laat het deeg afkoelen.

De cake kan je nu tot 3 dagen in de koelkast houden vooraleer je die versiert of 1 à 2 weken in de diepvriezer. rol de cake in vershoudfolie en daarna in aluminiumfolie  als je die in de koelkast stopt of invriest.

PS: de vodka maakt dat het niet zo snel uitdroogt.

Ik hoop dat die nu niet bij iemand mislukt.. ik slaag er normaal in elk recept wel eens te laten mislukkken maar hiermee is het na 10tallen keren nog niet 1x gelukt te mislukken  :D

2 Laatst bewerkt door Natacha (10-05-2010 01:58)

Re: witte cake - mislukt nooit

Thnx ga hem zeker proberen ..misschien wel goed te gebruiken voor topsy's maar wat is vodka? en is dat ook te vervanger voor iets anders?

Vanaf nu geef ik ook Boetseerworkshops!
Kijk voor meer informatie op de site van Taart en Decoratie!!

3

Re: witte cake - mislukt nooit

vodka= wodka= De Russische kleurloze drank met alcoholpercentage rond de 40%. merk vb Smirnoff.

Eigenlijk kan je gelijk welke 'sterkedrank' toevoegen maar andere dranken zoals rum, amaretto hebben hun eigen smaak en dat proef je in de taart.

Zonder zal vast ook lukken, maar dan droogt die iets sneller.

za zdorovje  (het enige Russisch dat ik ken naast Spasibo)  :D

4

Re: witte cake - mislukt nooit

Hmmmm deze ga ik probeeren... Nu alleen maar ff denken waar de fles smirnoff is  :think:

5

Re: witte cake - mislukt nooit

Ga ik ook een keer proberen....

gr, Miriam

****** Mijn motto was altijd: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd... maar gelachen kan je ook vervangen door: gebakken ;-) ******

6

Re: witte cake - mislukt nooit

Ik wil al lang eens een witte cake proberen, helemaal top dus dit recept. Enkel gek dat er alcohol in moet, maar ok. Ik bak voorlopig toch nog geen taarten voor kinderen, dus dat zou geen probleem mogen zijn  :P Thanks!!

7

Re: witte cake - mislukt nooit

de alcohol verdampt toch.. dus zatte kindjes zal het niet geven  :)

Re: witte cake - mislukt nooit

Ga binnenkort eens proberen of ik m kan laten mislukken  :D
Klinkt iig lekker, een wat 'nattere' cake ipv biscuit.

Life is what you bake it.

9

Re: witte cake - mislukt nooit

Tuurlijk niet, maar kan me voorstellen dat de ouders het toch geen leuk idee vinden... De mijne hadden het iig niet leuk gevonden vroeger  :lol:

10

Re: witte cake - mislukt nooit

Nou de recept wordt dus echt een deeg.. hahahahah staat nu in de oven.. over 30 min laat ik wel weten als het is gelukt  :Y

11

Re: witte cake - mislukt nooit

En Canadesje, is het gelukt?

12

Re: witte cake - mislukt nooit

Bij mij komt deze recept iig niet in de recepten doos  :nooo

13

Re: witte cake - mislukt nooit

Zonde! Ik ga hem binnenkort toch ook eens proberen voor de zekerheid  :Y

14

Re: witte cake - mislukt nooit

Canadesje schreef:

Bij mij komt deze recept iig niet in de recepten doos  :nooo

want?? ben wel benieuwd...  :D

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

15

Re: witte cake - mislukt nooit

ik heb de recept goed gevolgd.. maar de resultaat was meer een witte baksteen als witte cake.  De cake is dus erg zwaar.  En ik vond de smaak ook niet echt geweldig  :nooo

16

Re: witte cake - mislukt nooit

oei.. da's minder  :s  .. bij mij niet.. ik gebruik zelfrijzende bloem.. mss ligt het daaraan?
ik ga ze nog eens maken want bij mij ziet het er ook niet als deeg uit.. nog eens recept dubbelchecken en berekeningen naar Europese maten (ik gebruik mijn Amerikaanse maatbekers in Cups en zo.. mss heb ik verkeerd gerekend...ff brainstormen

17

Re: witte cake - mislukt nooit

Witte cake... Ik kom hier nét pas kijken, weet nog niet veel van taarten bakken, maar kan ik deze maken en dan tussen de 3 stuks vulling doen en de buitenkant versieren gaan met bijv marsepein?