1

Onderwerp: Cijfers boven op taart

Zaterdag maak in een taart voor mijn mama die 50 wordt en ik zou graag 50 rechtopstaand boven op de taart maken. ik heb nu mijn marsepein met tylose gedaan en de cijfers gemaakt maar ik ben bang dat het niet gaat lukken. Tips??
Even een foto van wat ik precies bedoel weet wel niet wiens taartje het is:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs521.ash1/30645_120515857980856_100000673280058_148814_3685097_n.jpg

There's no such thing as a bad idea. Only poorly executed awesome ones.
Bekijk mijn taartjes op: http://www.mijnalbum.nl/Album=8ZOYZRJN

2

Re: Cijfers boven op taart

Met marsepein zal dit niet zo makkelijk gaan lukken. Ook niet met tylose erin. Dit zul je toch echt met fondant moeten gaan doen om ze rechtop te laten staan.

groeten Annemieke
Cake It

3

Re: Cijfers boven op taart

Dan ben ik bang dat het niet gaat lukken met marsepein.
marsepein wordt niet hard n.l, ook al doe je tylose er doorheen.

Met Fondant gaat het beter, die hard n.l. wel goed uit! Met een beetje tylose (niet te veel overigens) doorheen, goed doorkneden, en dan de cijfers maken. Een paar dagen goed laten uitdrogen, dan komt het helemaal goed! Kan je het mooi op laten staan op een taart m.b.v. spaghetti o.i.d.

Sucess!

Groetjes Tweety!

4

Re: Cijfers boven op taart

en lukt het ook met marsmallowfondant?

5

Re: Cijfers boven op taart

Met marsepein kan het wel. Flink tylose erdoorheen en dan een uurtje in de oven op 40/50 graden

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

6

Re: Cijfers boven op taart

jolanda71 schreef:

Met marsepein kan het wel. Flink tylose erdoorheen en dan een uurtje in de oven op 40/50 graden

Bedankt dat ben ik even aan het uittessten. :) Duimen.

There's no such thing as a bad idea. Only poorly executed awesome ones.
Bekijk mijn taartjes op: http://www.mijnalbum.nl/Album=8ZOYZRJN

7

Re: Cijfers boven op taart

Hai, ik lees even mee. Graag zou ik ook willen weten hoe je dan meteen dat mooie lettertype krijgt

8

Re: Cijfers boven op taart

Heb mijn cijfers gisteren meer dan een uur op 50° in oven gezet maar vandaag zijn ze nog altijd zacht!  :s Nu heb ik ze nog te drogen gelegd want ik heb ze maar morgen nodig. Heb voor de zekerheid toch nog cijfers gemaakt in suikerpasta met tylose hopelijk zijn deze dan zeker ook droog tegen morgen.  :s Want de taart zal volgens mij zoveel mooier zijn als de cijfers rechtstaan.

There's no such thing as a bad idea. Only poorly executed awesome ones.
Bekijk mijn taartjes op: http://www.mijnalbum.nl/Album=8ZOYZRJN

9

Re: Cijfers boven op taart

Ik weet bijna zeker dat het met marsepein niet gaat lukken, ik heb ze ook eens in de oven gehad en het lukte niet.
Met fondant gaat het wel, maar gebruik geen Ballina, die wordt ook niet hard.

Succes!

Gelukkig is dit nu weer mijn hobby!