1

Onderwerp: Invriezen en ontdooien

Hallo,
wij gaan morgen onze puppy ophalen en nu wil ik dus cakejes maken voor als er mensen naar onze nieuwe aanwinst komen kijken.
Maar die komen niet allemaal op de zelfde dag.
Ik wil ze maken met een toef slagroom erop.
Kan ik die dan vandaag gewoon maken en dan invriezen?
Zoja, hoe?
-Met of zonder slagroom?
-Helemaal lucht dicht in pakken ofniet?

En dan als ik ze nodig heb hoe ontdooi ik ze dan?
In de koelkast paar uur van te voren?
En blijven ze dan ook nog echt lekker?

Alvast bedankt voor de tips.

Groetjes Willeke

2

Re: Invriezen en ontdooien

Je kunt slagroom niet invriezen. Dus zonder slagroom invriezen in een tupperware doos. Als je ze nodig hebt, de avond van tevoren uit de vriezer halen, en in de koelkast zetten. De volgende ochtend uit de koelkast en decoreren. Ze blijven heerlijk hoor! Dat is geen probleem.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

3

Re: Invriezen en ontdooien

Een tupperwaredoos is luchtdicht toch?
Kan je een taart met slagroomvulling dan ook niet invriezen?

4

Re: Invriezen en ontdooien

Ja die zijn luchtdicht. En een taart met slagroomvulling kun je alleen invriezen, als je de slagroom hebt verstevigd met gelatine of klopvast. In deze -> lijst staan vullingen die je kunt invriezen.

succes!

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

5

Re: Invriezen en ontdooien

Ik verstevig mijn slagroom zoiezo met klopvast, kan ik die toef dan wel invriezen dan?