1 Laatst bewerkt door ikkuhh (10-05-2010 20:06)

Onderwerp: wil iemand dit recept vertalen.

heb dus een recept het is engels en omdat ik niet bekent ben met de cups hoeveel gram enzo dat is vroeg ik me af of iemand anders hier er goed mee is. of iemand die in amerika heeft gewoond ;)


2 1/2 cups all-purpose flour, divided
1/4 cup white sugar
1 teaspoon salt
1 (.25 ounce) package active dry yeast
2/3 cup milk
2 tablespoons butter
2 eggs
5 whole eggs, dyed if desired
2 tablespoons butter, melted

all-purpose flour, divided- weet iemand wat dat is???


babelfish heeft me wel een beetje geholpen maar niet met van cups naar gram

liefs ikkuhh

2

Re: wil iemand dit recept vertalen.

Niemand????????????

liefs ikkuhh

3

Re: wil iemand dit recept vertalen.

ik heb dit ervan gemaakt:



2 1/2 cups all-purpose flour, divided  ------ 300 gr
1/4 cup white sugar---------------------------- 50 gr
1 teaspoon salt--------------------------------- 1 tl zout
1 (.25 ounce) package active dry yeast---- 7 gr
2/3 cup milk-------------------------------------- 160 ml
2 tablespoons butter                                  2 el
2 eggs--------------------------------------------- 2
5 whole eggs, dyed if desired---------------- 5
2 tablespoons butter, melted                      2 el

liefs ikkuhh

4 Laatst bewerkt door Dot (10-05-2010 21:31)

Re: wil iemand dit recept vertalen.

http://www.jsward.com/cooking/conversion.shtml

dit is om alles om te rekenen, wat die bloem is weet ik niet.

Groetjes, Dorothea.

5

Re: wil iemand dit recept vertalen.

ja die heb ik ook gebruikt dus hoop dat het goed is....

liefs ikkuhh

6

Re: wil iemand dit recept vertalen.

De inhoud van een tablespoon is 15 ml. Van een teaspoon 5 ml. Een afgestreken theelepel zout is 2 gram.  All-purpose flour is volgens mij gewoon meel (tarwebloem).

Wat ik me dan weer afvraag: wat is het verschil tussen "eggs" en "whole eggs, dyed if desired" ?

Groetjes van Bianca

7

Re: wil iemand dit recept vertalen.

BiancaB schreef:

De inhoud van een tablespoon is 15 ml. Van een teaspoon 5 ml. Een afgestreken theelepel zout is 2 gram.  All-purpose flour is volgens mij gewoon meel (tarwebloem).

Wat ik me dan weer afvraag: wat is het verschil tussen "eggs" en "whole eggs, dyed if desired" ?

2 eggs heb je nodig voor in het deeg en die whole eggs is later om in het deeg te drukken en je zou ze kunnen kleuren (dyed if desired)


dit is het recept van cake boss van die paasbroodjes.

liefs ikkuhh

8

Re: wil iemand dit recept vertalen.

hoi,

ik had laatst een mazzeltje: bij de marskramer een doos gekocht(voor 5 euro opruiming) waar van alles in zat ,beslagkom (rvs mooi voor boltaartje) garde, poedersuiker busjes en speciale maatscheppen (cups) en ook nog de lepeltjes met engelse maten .
Super handig..
Dus is er marskramer in de buurt kijk dan of ze die nog ergens hebben staan ik heb gelijk  6 dozen gekocht.

succes groetjes Christel

9

Re: wil iemand dit recept vertalen.

divided flour = is meer voor als je de boel ga maken.. je moet niet alle bloem in een keer erbij doen.  Normaal dus meten en in een paar verschillende kommetjes doen.  In de recept zelf zal et wel zeggen wanneer je wat moet toevoegen.