Onderwerp: Recept BB 30 cm
Hi,
Bij recepten staat er voor BB de 24 cm rond.
Ik vind dit een erg fijn recept en gebruik deze altijd voor mijn 20 cm.
Mijn bakvorm is 10 cm hoog, dus iets meer kan prima
Maarrr ik heb nu een opdracht voor 30 cm taart.
Wat heb ik gedaan: alles /2 *3
Dus 150 gr suiker /2 *3 = 225 gr.
En dat met alles.
Resultaat:
BB is 3 cm hoog
BB is erg droog
Bij recepten staat wel ook 30 cm, maar dat is met BB mix en die heb ik niet.
Ik heb een ander recept uit een boek gedaan gister, na mijn mislukking. Maar de basis hiervan is heel anders, boter en bakmeel bijv. Dat zit niet in de BB van recepten van deze site. (welke super is!!)
Deze is wel 5 a 6 cm hoog, al iets beter, maar niet goed genoeg.
Maar ook nu is de BB erg droog en hard. Niet goed dus!
Tijd voor poging 3!
Ik hoop dat iemand mij de juiste verhouding kan geven voor 30 cm rond. En op basis van de BB van deze site. Bij 24 cm: (20 voor mij)
* 5 ei
* 150 suiker
* 125 bloem
* 25 maizena
* zakje vanille suiker
* zout
Wie helpt mij uit de brand