1

Onderwerp: Citroenroom?

Ik wilde als vulling graag citroenroom maken die ik vond in een kookboek(Sweet Basics). Je moet hierbij suiker, limoncello, citroenrasp en citroensap 10 minuten in een pannetje laten borrelen tot het een dikke siroop wordt. In het begin ging het prima, maar na 5 minuten werd het helemaal bruin en rook het verbrand :/ Iemand een idee wat ik fout heb gedaan?

2

Re: Citroenroom?

te warm denk ik.
het gaat carameliseren. en dan verbrand het heel snel.
zelf zou ik het au-bain-marie doen (in een pannetje klein laagje water doen en daar een hitte bestendige kom boven doen) de temperatuur kan dan nooit hoog genoeg worden om het te laten verbranden.

ook zou ik gewoon bij de lemoncurd blijven :P

Enthousiaste groet, Maxime

Re: Citroenroom?

Tja, lemon curd heb ik al zovaak gemaakt, ik dacht: laat ik eens iets anders proberen ;)
Ik ga het au bain marie proberen, kijken of dat lukt :)