1

Onderwerp: Biscuit met Springvorm maken.

{sorry mods ik weet niet waar dit moet staan}

Hallo Bakkers,

Ik vroeg me af of je in een Springvorm ook een biscuit kan maken?
Je moet dan toch de randen verhogen met bakpapier?
Ik heb een springvorm van 6,5 cm hoogte, maak het uit hoe hoog ik dat bakpapier dan maak? En gewoon bakpapier op de bodem toch? En dan mag het niet lekken?

Wie kan me hierop antwoord geven?  :thumb:

2

Re: Biscuit met Springvorm maken.

Ik maak mn biscuit ook in een springvorm. Met de biscuitmix uit de webshop, tabel aanhouden van de tabbellen hier op de site en niet verhoogd. Ging prima!

3

Re: Biscuit met Springvorm maken.

volgens mij moet je naar bakken en vullen. heb je even gemeld.

groetjes Nina

4 Laatst bewerkt door Michelle73 (06-05-2010 18:35)

Re: Biscuit met Springvorm maken.

Hoi,

Had ook al gemeld dat je naar bakken moest!

Je vet je springvorm in en dan maak je in de rondte een rand van bakpapier die je een stukje laat overlappen, ik zou hem dan gewoon zo'n 10cm hoog houden.
Doordat je hem ingevet hebt blijft het bakpapier er meteen aan plakken.
Op de bodem doe je een rondje van bakpapier, mix erin en dan blijft alles er gewoon in.
Hoopt dat je begrijpt wat ik bedoel!
Succes!

Groetjes,
Michelle

5

Re: Biscuit met Springvorm maken.

thomasjanssens schreef:

{sorry mods ik weet niet waar dit moet staan}

Kwestie van even de forumtitels, omschrijvingen en eventuele sticky's lezen voor je een topic plaatst.

Het forum is verdeeld in categorieën met elk hun eigen rubrieken.
Taarten Parade staat in 'Show off' en is dus bedoeld voor het showen, niet voor vragen.

[MOVE] --> Bakken & Vullen

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Biscuit met Springvorm maken.

Hoi,
Ik bak ook altijd in een springvorm.
Ik bedek de bodem strak met bakpapier. Ring eromheen en alles goed invetten.
Gaat altijd supergoed!
Groetjes,
Marieke

Re: Biscuit met Springvorm maken.

Oke! Super bedankt voor jullie advies.
Ik denk dat het gaat lukken.  :thumb:

8

Re: Biscuit met Springvorm maken.

Ik sluit me bij Marieke aan, zo doe ik het ook!
Succes, Thomas!

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

9

Re: Biscuit met Springvorm maken.

ik gebruik ook een springvorm, maar omdat je dan soms een "randje" aan je taart krijgt wanneer je m keert, doe ik altijd de bodem van de springvorm op zijn kop erin.
werkt prima en je hebt een mooie rechte "hoek".

ik heb het biscuitrecept van de site gebruikt (die met de mix) en had het bakpapier ca 5 cm boven het blik uit laten komen, dat was maar goed ook, hij werd heel hoog, maar daar hoopte ik stiekum ok op  :D

succes!, groetjes sandra

there is a thin woman inside me, trying to get out,  i usualy shut her up with chocolate!