1

Onderwerp: HELP! Soort van "paddennstoel" effect na het bakken van biscuit

Wie van jullie herkent dit en weet hoe 't komt/wat ik er aan kan doen?

Ik heb een biscuit gebakken (vorm 20 cm. rond en 10 cm. diep), maar nu heb ik 'm uit de bakvorm gehaald e zie tot mijn schrik dat 'ie een soort van paddenstoel vorm heeft gekregen!!!
Van de onderkant van de vorm tot het midden ongeveer is 'ie keurig recht... vanaf daar heeft 'ie een soort "taille" naar binnen toe en loopt 'ie vervolgens bol aan de bovenkant als de hoed van een paddenstoel zeg maar.

Wat kan ik hier nog aan doen? Ik wilde een stapel van 3 maken en dit zou de middelste worden. Heb al een tidj niet meer met de biscuitmix van de webshop gewerkt (had in plaats daarvan Moscovisch biscuit mix van Isidorus), maar moest nu nog een restje op maken. Eerder nooit mis gegaan en nu ineens wel!

Eigen taart is goud waard!

2

Re: HELP! Soort van "paddennstoel" effect na het bakken van biscuit

Komt misschien door het invetten. Door bv teveel boter of bakspray gebruiken. Ik weet niet wat jij gebruikt?