1

Onderwerp: Botercreme 'oppimpen'

Hallo,
ik wil graag een keer meringue botercreme proberen. Nu heb ik al verschillende porties 1:1 botercreme in de vriezer staan (die niet heel groot is en wel heel vol...)
Nu vroeg ik me af of ik een van die porties nog om kan toveren tot meringue botercreme door er gewoon geklopte eiwitten aan toe te voegen.
En zo ja, in welke verhouding?
En kan je met Meringue botercreme ook afsmeren?
En ook als je er Patiddes aan toevoegt (is toch een soort van vocht lijkt me)?
Veel vragen van een beginner. Hoop dat jullie me kunnen helpen.

Life is what you bake it.

Re: Botercreme 'oppimpen'

Ik weet allleen dat je met patiddes erdoor nog kunt afsmeren.

Ik denk niet dat je nu van je 1:1 botercreme nog merengue kunt maken.

Cabana consulente worden? Wij zoeken jou! Ben je minimaal 23 jaar, representatief en in het bezit van een auto? Mail me dan of ga naar www.cabana.nl "Think summer, think Cabana"

3

Re: Botercreme 'oppimpen'

Ik zou niet van 1:1 bc, meringue gaan maken. Patiddes is smaakstof, dus kun je er prima aan toevoegen.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

Re: Botercreme 'oppimpen'

angelique1984 schreef:

Ik weet allleen dat je met patiddes erdoor nog kunt afsmeren.

Ik denk niet dat je nu van je 1:1 botercreme nog merengue kunt maken.

Patiddes er doorheen dus geen probleem. Dat is mooi.
Maar geen eiwit toevoegen? Wat gebeurt er dan? Waarom zou het niet kunnen?

Life is what you bake it.

5

Re: Botercreme 'oppimpen'

Taartenmarie schreef:

Patiddes er doorheen dus geen probleem. Dat is mooi.
Maar geen eiwit toevoegen? Wat gebeurt er dan? Waarom zou het niet kunnen?

Omdat met meringue creme je 1 andere suiker gebruike 2 de eiwit eigenlijk kook en 3 je heb een grote kans dat de hele boel niet gaat binden. 

Gewoon je 1:1 lekker smaakjes geven... en volgende keer meringue creme maken ;)

Re: Botercreme 'oppimpen'

Canadesje schreef:

Omdat met meringue creme je 1 andere suiker gebruike 2 de eiwit eigenlijk kook en 3 je heb een grote kans dat de hele boel niet gaat binden. 

Gewoon je 1:1 lekker smaakjes geven... en volgende keer meringue creme maken ;)

Thanks!
Dan nog 1 vraagje: kan je meringue botercreme ook invriezen en is het als vulling ook buiten de koelkast te bewaren?

(als dit forum er niet was zou het nooit wat worden met mij en de taarten...)

Life is what you bake it.

7

Re: Botercreme 'oppimpen'

Taartenmarie schreef:
Canadesje schreef:

Omdat met meringue creme je 1 andere suiker gebruike 2 de eiwit eigenlijk kook en 3 je heb een grote kans dat de hele boel niet gaat binden. 

Gewoon je 1:1 lekker smaakjes geven... en volgende keer meringue creme maken ;)

Thanks!
Dan nog 1 vraagje: kan je meringue botercreme ook invriezen en is het als vulling ook buiten de koelkast te bewaren?

(als dit forum er niet was zou het nooit wat worden met mij en de taarten...)

Een beetje late reactie, maar goed...
Meringue bc kun je prima invriezen. Als het weer uit de vriezer komt, eerst laten ontdooien. En dan weer even een paar minuten mixen tot het weer mooi romig is.
De meningen over buiten de koelkast bewaren zijn wat verdeeld. Als je het met eiwitpoeder maakt kan het wel en met vers eiwit beter niet.

Groetjes Gerien