Paar dingen staan tussen haakjes, die wist ik niet 100% zeker
graag aanvulling daarvoor door andere mensen
aangepast want klopte
bij opmerkingen, graag melden, dan pas ik het aan!!
aantal citroenen even aangepast
Lemoncurd mousse crepe cake
Voor 10-12 personen
Ingrediënten:
• ¾ cup bloem
• ½ cup suiker
• ¼ cup zout
• 1 ¼ cup melk, kamer temperatuur
• 3 grote eieren, kamertemperatuur
• ½ eetlepel pure vanille extract
• 6 eetlepels ongezouten boter, gesmolten plus nog wat gesmolten boter voor de pan.
• Meyer lemon curd mousse (zie hieronder)
• ¼ cup slagroom, opgeklopt
• Candied Meyer lemons, optioneel
Werkwijze:
• Mix met een garde het bloem, suiker en zout. Meng de melk, eieren en vanille ook met een garde. Voeg het melk mengsel langzaam toe aan het bloem mengsel. Mengen met een garde. Voeg de gesmolten boter toe en meng ook dit goed. Mengsel door een fijne zeef doen, om klontjes te verwijderen. Mengsel in een luchtdichte bak tenminste 2 uur koelen.
• Beboter de crêpe pan (6 inch = +/- 15cm) of pan met antiaanbaklaag lichtjes met boter. Verwarm de pan boven een medium hitte tot de pan lichtjes begint te roken. Haal pan van het vuur en voeg 2 eetlepels beslag toe in het midden van de pan. Beweeg met de pan tot het mengsel de bodem bedekt. Verlaag hitte bron tot medium/laag vuur. Bak totdat de randen goud bruin zijn en het midden droog. Ongeveer 30 sec per kant. Schuif de crêpe op een bord dat is omgedraaid. Blijf dit herhalen tot je beslag op is. Laat de crepes afkoelen.
• Plaats 1 crepe op een plat bord. Smeer ongeveer ¼ cup mousse op de crêpe. Plaats een 2de crêpe hier bovenop. Ga door met het stapelen van crêpe en mousse. (gebruik 15 crepes en eindig met een crêpe bovenaan) koelen tot het stijf is, ongeveer een uur.
• Versier de crêpe cake met slagroom en ¾ candied lemons.
Meyer lemon curd mousse.
Ingrediënten:
• 1 theelepel gelatine zonder smaakje (of 2 blaadjes volgens het forum)
• 1 eetlepel koud water
• 4 grote eieren en 6 eigelen
• 1 cup suiker
• 1 eetlepel en 2 theelepels citroenrasp (ong 2/4 citroenen) en ¾ cup citroensap (5/6 citroenen)
• 6 eetlepels koude ongezouten boter, in blokjes
• 1 cup slagroom, opgeklopt
Werkwijze:
• Strooi de gelatine op het water en laat staan tot het is opgelost, ongeveer 5min.
• Meng met een garde de eieren en eigelen in een zware kleine sauspan. Voeg de suiker, citroenrasp en citroensap toe. Meng dit met een garde
• Zet op een medium/laag gas en meng constant met een garde, totdat het mengsel dik genoeg is om de achterkant van een houten lepel te bekleden. Daar duurt ongeveer 8/10 min.
• Haal de pan van het vuur en voeg de gelatine toe en blijf mengen totdat de gelatine is opgelost en het mengsel iets is afgekoeld.
• Voeg het boter, paar stukjes per keer, toe en meng na het toevoegen totdat het mengsel glad is.
• Haal het mengsel door een zeef. Druk met een rubberen spatel op het mengsel, om zoveel mogelijk door de zeef te krijgen. Gooi het restant weg (onopgeloste gelatine en ei) druk een stuk huishoudfolie op het oppervlak van de curd om velvorming te voorkomen. Zet in de koeling om op te stijven, voor tenminste 2 uur. Roer de curd en vouw de slagroom voorzichtig door het mengsel. Zet een uur in de koeling. Roeren voor gebruik.
Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!