1

Onderwerp: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

Hallo allemaal

Ik ben nieuw in het decoreren van taarten met glazuur, fondant etc.
Dus kan wel een beetje hulp gebruiken :)

Ik heb voor een recept 1,5 kg kant en klaar wit glazuur nodig. Ik heb al even rondgesnuffeld op de webshop maar weet niet goed wat ik moet nemen. Rolfondant of fondant glazuur, die laatste lijkt niet kant en klaar en weet dus niet zeker of ik dit kan gebruiken voor mn taart.
Als iemand een idee heeft, dan wil ik dat graag weten  :D
Of iemand een idee waar ik kant en klaar glazuur kan kopen?? Welke winkel??

Groetjes Margreet

I love pie!!

2

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

hoihoi,
maak niet de vergissing dat deze 2 soorten fondant het zelfde zijn!
fondant is namelijk de glazuur die je hebt op roze koeken en tompoezen.
rolfondant is juist de variant die men gebruikt om te decoreren (eetbare klei).

maar wat wil je? fondant glazuur moet je au-bain-marie verwarmen en dan kun je het gebruiken.

succes

Enthousiaste groet, Maxime

3

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

Hoi Tari,
Dan ga ik voor de fondant glazuur. Zo te lezen maakt het dus niet veel uit. Bedankt voor de tips!
Groetjes Margreet

I love pie!!

4

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

haha het maakt dus wel uit :P

de rolfondant doe je over taarten om het mooi strak te krijgen. en de glazuurvariant is er juist om uit te smeren ipv rollen!
hopelijk begrijp het het. ;)

ik heb er namelijk zelf ook een keer een hele domme vergissing in gemaakt :o

Enthousiaste groet, Maxime

5

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

Ja oke op die manier!
Ik snap het hoor. Alleen staat er dus in mijn recept niet bij welke ik moet hebben behalve 1,5 kg kant en klaar wit glazuur, vaag :P
Als ik het recept zo lees dan gaat het toch om rolfondant indien je het moet uitrollen haha  :)
He maar bedankt voor je reactie! Kan ik weer wat mee:)
Deze week maar eens kijken wat het wordt met de taart!

I love pie!!

6

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

1,5 kg??? dat word nogal een taart dan

7

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

mag ik vragen voor welk recept je 1,5 kilo nodig hebt?
want dit spul is het zelfde wat er op tompoucen zit. en dat is echt maar een dun laagje... niet toevallig 150 gram of zo?

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

1,5 kilo moet echt voor een joekel van een taart zijn! ben heel benieuwd

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

9

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

haha ik heb ook nog steeds geen idee wat je wilt :P
misschien kun je laten weten wat je wilt maken voordat je 1,5 kilo fondant mogelijk verprutst ;)

dan kunnen we je helpen^^

Enthousiaste groet, Maxime

10

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

Ik gok op een (van oorsprong) engels boek ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

haha is dat echt zo zwaar? of andere maten?

;)

Enthousiaste groet, Maxime

12

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

Marianne schreef:

Ik gok op een (van oorsprong) engels boek ;)

Dat denk ik ook...Heb een boek van Peggy Porschen en die doet overal 2 lagen op. Voor een taart van 26 cm gebruik je dan inderdaad 1,5 kilo. Is volgens mij niet echt lekker meer :s

13

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

oeps.... ;)
lekker dik..

Enthousiaste groet, Maxime

14

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

Gatsie...dat lijkt me echt niet lekker. :nooo

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

15

Re: kant en klaar glazuur nodig, maar welke?

Hallo allemaal
Ik lees nu pas jullie reacties HAHA, als ik dat eerder had geweten :P
MAar goed in ieder geval, ik had een boek uit de bib gehaald en het was inderdaad van oorsprong Engels. Het was voor best wel een grote taart, maar had idd teveel fondant, maar heb dit al weer kunnen gebruiken voor een andere taart.
Ik had dus wel het goede gekocht :) En het was goed om mee te werken!

Ik heb het niet met 2 lagen gedaan hoor...blegh haha, moet er niet aan denken!  :rolleyes:

I love pie!!