1 Laatst bewerkt door connylarondelle (02-05-2010 21:37)

Onderwerp: Aardbeiganache ipv choco ganache?

Ik wil dus ipv choco ganache,aardbeiganache of hoe dit ook heten mag.
Je ziet ze vaak bijv bij de multivlaai.
Dan is het een aardbeienbavarois/kwarktaartje en dat rode bovenste laagje zoek ik,soort gelei achtig ofzo.
Wat is het en hoe maak je het.
Ik kan er nog niks over vinden op het forum.

Zoiets bedoel ik,dat bovenste laagje.
http://i44.tinypic.com/2jffvag.jpg

2

Re: Aardbeiganache ipv choco ganache?

Verse aardbeien pureren en koken met geleisuiker?

3

Re: Aardbeiganache ipv choco ganache?

Ik heb hier een recept van met mango.

Hiervoor gebruiken ze dan mango uit blik, waarvan je dan wat mango pureert, een beetje sap mengt met 1 tl maizena tot een papje en dit dan samen met de puree verhitten en blijven roeren totdat het dikker wordt, hierna laten afkoelen..

Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar het werd ook gebruikt als gelei op de bovenkant van de taart.

succes!

4

Re: Aardbeiganache ipv choco ganache?

dit is al een oude topic maar in de hoop dat iemand mij kan helpen!
ik maak een kapsel voor 20 personen en daarop moet dus een laag aardbei gelei komen met rode vruchtjes erin hoe moet ik dat maken

dat kapsel weet ik wel gaat om die gelei laag.
als ik dat er zo op gier trekt dat meteen in mijn kapsel zou ik het kapsel eerst in moeten vriezen?

help help