1

Onderwerp: buitenrand goed, midden ingezakt

help, nu al tot 3 keer toe is me taart mislukt.

ik heb een hete lucht oven, en heb de moschovische mix, (laatste 2 waren mislukt met de biscuitmix van de webshop).
deze keer heb ik 160 graden gedaan begonnen met 40 minuten toen gekeken met een sateprikker en hij was nog nattig, dus nogmaals 10 minuten erbij.
hij voelde niet meer zo zacht.
dus heb hem eruit gehaald, na ff afkoelen omgekeerd en het midden is weer helemaal ingezakt. alsof er uit gesnoept is..
snap er niks meer van .. de buitenrand is goed maar de binnekant dus niet.

ben er een beetje verdrietig van.. het is een 24cm ronde vorm btw.

:-( wie kan me een tip geven..

2

Re: buitenrand goed, midden ingezakt

Oven thermometer halen.. en oven temp testen.. een 24 cm taart had al lang gaar moeten zijn na 50 min op 160. 
Of mssn nog een keer probeeren met een hoger temp 170-175 (maar dan wel controleeren na 30-25 min ipv 40)

3

Re: buitenrand goed, midden ingezakt

dankje, ja das misschien wel een idee om die aan te schaffen, snap er ook niks van. me 1e taartje was zo mooi en in 1 keer perfect gaar. en daarna lukt het voor geen meter meer. :-(

ga het zeker proberen met een oventhermometer.