26

Re: nigella's cupcakes???

Ive been a baker for 20yrs and since moving here, have never had so much trouble trying to make a cake...lol...i thought i was going mad at first, so started searching the web for the answers and came across a site...English baking in the Netherlands..or something like that...the first page of the site said "If you are English and going to make a cake using your recipes...forget it...they wont work"...and she was right.
Your flour and uk flour is totally different, your self raising flour is not the same as ours an ingredient is missing in either your or ours..your plain flour makes UK pastry recipes a very hard texture. Also your sugar is totally different to ours...your fine sugar is similar to our caster sugar so thats ok, we always make cakes with caster sugar not normal sugar and definately would never use basterd sugar as its far to heavy. We would use that for making the heavy fruit cakes we make at xmas. Your normal white sugar is heavier than our normal sugar we put in tea and coffee, we hardly ever bake with it, and as your normal sugar is heavier it will give a firmer texture to cakes if you use it.
We have 3 types of baking flour...self raising...plain and cake flour.
Cake flour makes cakes very light and airy, and self raising flour does and excellent job also, we never bake with plain flour for cakes unless you add a teaspoon of baking powder, but lol...your baking powder is different also...
So trying to convert an English recipe will take lots of tries to get nearly the taste you want, and if you havent tasted an English sponge then you wont know what it should taste like. Your biscuit mix i was told is like uk sponge, i dont think it is at all.
But if you do convert an English recipe and you like the taste then thats good, but it wont taste like it should do.
Hope this helps somewhat...

27 Laatst bewerkt door V!cky (21-04-2010 16:29)

Re: nigella's cupcakes???

ikkuhh schreef:

bij dit recept zit er dan ook nog boter bij volgens mij bij nigella niet.

en wat bedoel je met de boter bijna gesmolten maar nog melkwit

wanneer je boter volledig smelt - in een pannetje of microgolfoven - wordt die gelig, maar wanneer je die lang uit de koelkast laat of een minuutje(of 2) op een lage wattage (270 à 360 watt) zacht laat worden blijft hij dezelfde kleur behouden als ie hard was...

hoop dat 't zo wat duidelijker is....  :)

28

Re: nigella's cupcakes???

jazeker dankjewel

liefs ikkuhh

29

Re: nigella's cupcakes???

Ik heb Nigella's cc's laatst ook gemaakt en vond het net of ik een homp boter zat te eten...ik was er niet kapot van... :nooo ..Geef mij maar lekkere luchtige cake. Ik ga Glamour's recept zeker een keer proberen!

En de mixen van de lidl ga ik ook eens in huis halen. Die citroencake van hun zijn echt Yummie!  :P

Groetjes Natasja,

30

Re: nigella's cupcakes???

Natasja22 schreef:

Ik heb Nigella's cc's laatst ook gemaakt en vond het net of ik een homp boter zat te eten...ik was er niet kapot van... :nooo ..Geef mij maar lekkere luchtige cake. Ik ga Glamour's recept zeker een keer proberen!

En de mixen van de lidl ga ik ook eens in huis halen. Die citroencake van hun zijn echt Yummie!  :P

British cakes always taste of butter...lol... ;)

31

Re: nigella's cupcakes???

hi,
ik wou nog even bedanken voor het recept, wat hier in dit draadje gepost werd. de cc / cakejes smaakten heerlijk. Gebakken in een silicone bakvorm, zonder papiertjes (van xenos) maar ze smaakte echt niet naar plastic. Heerlijk.
Vandaag nog een keer gemaakt, maar ipv zelfrijzend bakmeel, bloem met een half zakje bakingpowder en die is ook prima gelukt. Heel erg bedankt dus. (en die vandaag waren in alleen papieren vormpjes en dat ging dus goed.)

32

Re: nigella's cupcakes???

val64 schreef:

Goh, ik heb nooit problemen met de cc's van NL. Maar ga zeker dit recept proberen, Lautje, welk recept gebruik jij?

Ik gebruik de cupcake mix uit de webshop, want ik ben lui en ik vind deze super lekker! Er gaat ook nooit iets mis mee.

Groetjes Laura!

33

Re: nigella's cupcakes???

Dank Lautje, ik ga dat zeker ook eens proberen. Groetjes,

34 Laatst bewerkt door Sofia (01-05-2010 21:32)

Re: nigella's cupcakes???

Je moet altijd eerst de roomboter goed mixen op de hoogste stand, een minuut of 5, dan de basterdsuiker erbij. Weer een minuut of 5 mixen. Dan de eieren 1 voor 1 erbij (het lijkt dan of het beslag gaat schiften maar negeer dat; gewoon goed door blijven mixen) en als laatste de gezeefde zelfrijzende bloem (of gewoon bloem met een flinke theelepel bakpoeder erdoor) mixen op de laagste stand.

Ik gebruik trouwens 3 eieren maatje M en geen melk erin. Zo worden de cupcakes heerlijk, vooral met wat citroen- of vanille-aroma erdoor!!  :9

Dus NIET alle ingrediënten bij elkaar en mixen; zo worden ze erg vettig en compact!!