1 Laatst bewerkt door Jel (01-05-2010 17:04)

Onderwerp: Ingezakt met bloemen......

Mijn eerste poging om een stapeltaartje te maken voor een dame die 91 wordt.....
http://i39.tinypic.com/x1agc3.jpg

Helaas zijn beide lagen nogal ingezakt (al voor het stapelen) en dus is hij niet strak. Dit zie je beter bij deze close-up foto.
http://i40.tinypic.com/4qflz8.jpg

Ik snap niet hoe jullie dat allemaal voor elkaar krijgen om je taarten zo mooi strak te bekleden. Heb marsepijn gebruikt en de taart afgesmeerd met marscapone.
Iemand nog tips??

Groetjes Marielle.
www.dekoekenbakkers.com

2

Re: Ingezakt met bloemen......

jammer van het zakken. :Y
maar ik vind hem erg mooi :thumb:  :Y

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

3

Re: Ingezakt met bloemen......

Wat een geweldige mooie kleur zeg. Enne ik vind je taart super mooi.

4

Re: Ingezakt met bloemen......

k vind het een schitterende taart!!!

geen idee nog nooit stapel taart gemaakt maar misschien meer verstevigdingen erin....

Groetjes en fijne dag!
Kruimel

Re: Ingezakt met bloemen......

wat een prachtige kleurencombinatie

Groetjes Miranda

6

Re: Ingezakt met bloemen......

het helpt om na het vullen de taart aan te drukken en om de onderste staart te verstevigen met stokjes o.i.d. Hoe dat moet kun je vinden op het forum.

Sjieke kleuren!

7

Re: Ingezakt met bloemen......

kan je afsmeren met marscapone dan? Ik heb dat nooit gebruikt maar ik vind het toch een erg leuke taart!

8

Re: Ingezakt met bloemen......

Hij is wel heel erg leuk!!

Volgende keer afsmeren met royal icing? :lol:

Heb je wel gestut?

Gewoon omdat het leuk is een taart te zijn
Groetjes Heidi

9

Re: Ingezakt met bloemen......

Vind hem heel stijlvol. Goede kleuren! Zeker gezien de leeftijd van de jarige!

10

Re: Ingezakt met bloemen......

Was de cake wel goed gaar, aangezien hij vòòr het stapelen al inzakte?

Groetjes Eline

11

Re: Ingezakt met bloemen......

Mooie stijlvolle taart!

Afsmeren doe je het beste met botercreme 1:1 of meringue botercreme. Mascarpone is toch wat te vochtig en maakt dat je buitenlaag een beetje smelt waardoor hij niet zo strak meer is.

Heb je de onderste taart wel met (chocolade)stokjes 'gefundeerd'?
Hoe dat moet kan je goed vinden op www.tartacadabra.com

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

12

Re: Ingezakt met bloemen......

Ik blijf er toch naar kijken, vind je ontwerp en kleuren geweldig vooral ook voor een dame van deze leeftijd; prachtig!

Groetjes Maji

13

Re: Ingezakt met bloemen......

Erg mooi! En ook es wat anders wat de kleuren betreft.
Ik vind het ook erg knap dat je dat zo mooi kan spuiten die bloemetjes enzo! Supertaart!!!!

This too shall pass!

14

Re: Ingezakt met bloemen......

Supermooie taart en de kleuren vind ik ook echt onwijs mooi voor de gelegenheid. En over dat strak bekleden: vooral veel oefenen. En trouwens dat zie je toch alleen op de close-up, de bovenste foto ziet er superstrak uit, daar zie je niks van!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

15 Laatst bewerkt door Jel (02-05-2010 10:21)

Re: Ingezakt met bloemen......

Dank jullie wel voor de leuke reacties en voor de tips. Denk dat de marscapone de boosdoener was (dacht lekker makkelijk) want het biscuit was volgens mij wel gaar en had ook 'gestut'.
Ga voor moederdag weer een poging wagen en zal dan botercreme proberen...

Groetjes Marielle.
www.dekoekenbakkers.com

16

Re: Ingezakt met bloemen......

Erg mooie kleuren zeker voor een 91-jarige dame!!
Prachtige taart!!

www.detaartentantes.nl
Workshops en webshop taartdecoratie. Ook afhalen in Zwolle en Elburg!

17

Re: Ingezakt met bloemen......

Ik vind hem er toch evengoed heel mooi uitzien met prachtige kleuren.... :)

18

Re: Ingezakt met bloemen......

ik vind de kleuren echt heel goed gekozen, prachtig

Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment!

19

Re: Ingezakt met bloemen......

Nou, wat mij betreft heb je met deze taart de spijker op zn kop geslagen voor de jarige dame! 't Is niet mijn ding, maar 'k ben dan ook nog lang geen 91  :lol:  .

"Begin de dag met een dansje..."

20

Re: Ingezakt met bloemen......

Ik vind 'm heel stijlvol!

Ik denk dat het probleem met marscarpone vooral is dat het niet zo lekker hard wordt bij het koelen, daardoor wordt het minder strak dan merengue- of 1:1 botercreme :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

21

Re: Ingezakt met bloemen......

Prachtige taart !!!

Groetjes, Conny