1 Laatst bewerkt door ingedvv (29-04-2010 13:17)

Onderwerp: chocolade plankjes maken

Ik wil graag chocolade plankjes maken met callebaut. Moet je deze nog tempereren of is smelten in de magnetron voldoende??
En waar giet je de chocolade over uit...moet dit op bakpapier of op de bureau onderlegger die ik voor mijn marsepein gebruik??
Kan je de plankjes gewoon uitsteken met een uitsteker of moet je het echt snijden met een mes??

het zijn nogal wat vragen  O-)

Oja en hoe krijg ik ze het beste tegen de taart geplakt met botercreme of ganache?

2

Re: chocolade plankjes maken

de callabaut chocolade moet ook nog getempereerd worden, als je graag wil dat de chocolade gaat blinken.
Ik gebruik altijd plastieken vellen om de chocolade over te strijken omdat dit een mooie glans heeft aan de chocolade.
Het uitsteken kan met een uitsteker of ook door te snijden. De chocolade eerst even laten stollen voor het uitsteken daarna gaat alles normaal prima.

over het bevestigen kan ik je niets vertellen

3

Re: chocolade plankjes maken

Ik denk, voor het bevestigen, dat bc het altijd goed doet. Ik denk dat het met ganache erbij misschien wat overheersend wordt?