1

Onderwerp: taart te droog of te nat? afsmeren lukt niet

Ik heb een probleem. mijn marsepein valt er niet zo strak overheen. je ziet nog wat hobbels eronder. kan dat komen doordat ik heel dun afsmeer en dat dit veel dikker moet? ik smeer met witte pasta choco uit. Verder blijft er geregeld stukjes van mijn biscuit aan mijn mes hangen bij uitsmeren en krijg ik het niet mooi glad. waar kan dat aan liggen?


groetjes ineke

2 Laatst bewerkt door Boska (27-04-2010 22:22)

Re: taart te droog of te nat? afsmeren lukt niet

Misschien toch iets dikker afsmeren en je marsepein iets dikker uitrollen.
Dat er stukjes biscuit aan je mes blijven hangen kan komen doordat de pasta te stijf (dik) is. Even iets zachter laten worden in de magnetron. Eén kant op smeren helpt ook. Het zou ook kunnen dat je biscuit te vers is. Laat het eens een nachtje over staan of vries het eerst even in, dat helpt erg goed tegen het kruimelen.
Succes.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

3

Re: taart te droog of te nat? afsmeren lukt niet

je kan ook een dun laagje afsmeren, laten opstijven in de koelkaast en dan nog eens een laagje erovereen, dan heb je in de tweede laag geen kruimels. en is het ook wat dikker afgesmeerd en heb je minder bobbels

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen