1

Onderwerp: Zwitserse room

Hoi,

Misschien voor velen een alledaags iets, maar ik vraag me af hoe lang je Zwitserse Room in de koelkast kunt bewaren?
Ik heb gister gemaakt en wil daar morgen een taart mee vullen die ik woensdag ga bekleden en die ook woensdag gegeten zal worden.
Ik hoor het wel, alvast bedankt!

gr. Araucaria :/

http://ladivataartenencupcakes.nl
Voor leuke, lekkere en originele taarten!

2

Re: Zwitserse room

Ik zou het dan niet meer eten, er zit slagroom in en dat kan verzuren. Als je het in de vriezer doet zou het evt nog wel kunnen.

Heroin is sooo passé, it's CAKE at the moment!

3

Re: Zwitserse room

Op mijn werk gooien we de tompoucen en slagroomschnittes aan het einde van de dag weg. Het MAG dan niet eens de volgende dag verkocht worden omdat het dus een melk/slagroomproduct is.
Thuis kan dat wel, maar je merkt snel dat de smaak achteruit gaat. Ik raad je aan om de taart in zijn geheel te maken en in te vriezen of de taart pas later te maken.

4

Re: Zwitserse room

Dat is echt te lang. Ik maak de vulling altijd pas de dag dat ik hem ga gebruiken. Slagroom is dan al 3 dagen oud, is erg lang vind ik.

Veel liefs Rafaëla

5

Re: Zwitserse room

Dank voor jullie tips!
Het is niet zo dat ik het al voor die taart gemaakt had hoor, maar het was nog over van een andere taart!
Ik wilde het even voor de zekerheid weten!
Weggooien is toch zonde, maar er zit niets anders op!
Thnx!

gr. Araucaria

http://ladivataartenencupcakes.nl
Voor leuke, lekkere en originele taarten!

6

Re: Zwitserse room

Weggooien? Opeten!
Lekker mouseje, yoghurtje, ijsje, taartje en dan slagroom erop. Of anders chocomel met slagroom of koffie met slagroom of pannenkoeken met slagroom of of of  :P

Je kan het ook invriezen en dan eruit halen wanneer nodig. Weggooien is zonde, hoeft echt niet hoor!