1

Onderwerp: Botercrème hetzelfde als crème au beurre?

Hoi allemaal

Ik ga me volgende week wagen aan m'n eerste biscuit.
Nu had ik een vraagje: Bij de winkel waar ik al mijn spullen koop, hebben ze ook "mix voor crème au beurre"... is dat hetzelfde als botercrème? of moet je daar nog vanalles bij doen? (op het pakje staat dat je nog water en boter moet toevoegen)

groetjes

2

Re: Botercrème hetzelfde als crème au beurre?

Yep :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: Botercrème hetzelfde als crème au beurre?

Die creme au beurre waar je boter en water bij moet doen is voor de vulling en daar kan je dan een lekker smaakje door doen.
Om af te smeren gebruik je 250 gr.boter en 250 gr.poedersuiker.

groetjes van Ann

4

Re: Botercrème hetzelfde als crème au beurre?

Oei, dus die botercrème kan ik niet gebruiken om af te smeren dan?

5

Re: Botercrème hetzelfde als crème au beurre?

best niet, want de suikerpasta gaat ervan smelten  :s en hij wordt niet hard (waardoor de vulling niet binnen blijft en alles gaat uitpuilen en je dus ook geen strakke taart krijgt... http://kneutenforum.actieforum.com/users/2112/52/32/24/smiles/644730.gif )

je kunt afsmeren met 1:1 botercreme of met meringuebotercreme (vind ik persoonlijk lekkerder  :9 )

6

Re: Botercrème hetzelfde als crème au beurre?

Ik smeer altijd af met de botercreme mix van de webshop en heb nog nooit problemen gehad en mijn taarten zijn toch strak.
Als ik mn taart afsmeer dan zet ik m daarna een paar uur in de ijskast. Dan pak ik de waterkoker, kook water en doop daar mn taartmes is en haal die langs mn taart (wel even afgedroogd met een stukje keukenrol he)
Als de taart helemaal glas is zet ik m weer in de ijskast tot ik de taart ga bekleden.

Zelf vind ik de 1 op 1 botercreme niet te pruimen dus die zou ik nooit gebruiken.

7 Laatst bewerkt door Moonfairy (27-04-2010 06:30)

Re: Botercrème hetzelfde als crème au beurre?

petrabennes schreef:

Ik smeer altijd af met de botercreme mix van de webshop en heb nog nooit problemen gehad en mijn taarten zijn toch strak.
Als ik mn taart afsmeer dan zet ik m daarna een paar uur in de ijskast. Dan pak ik de waterkoker, kook water en doop daar mn taartmes is en haal die langs mn taart (wel even afgedroogd met een stukje keukenrol he)
Als de taart helemaal glas is zet ik m weer in de ijskast tot ik de taart ga bekleden.

Zelf vind ik de 1 op 1 botercreme niet te pruimen dus die zou ik nooit gebruiken.

:Y  :Y  :Y  Zo doe ik t ook en nooit problemen met smeltende marsepein

"Count your rainbows....not your thunderstorms...."

Re: Botercrème hetzelfde als crème au beurre?

Ik smeer ook af met botercrème.
Geen enkel probleem als je niet teveel gebruikt.

Tracht dagelijks minstens één maal te glimlachen.

9

Re: Botercrème hetzelfde als crème au beurre?

ik smeer af met mereniqeu botercreme.. super lekker en het gaat zeker niet lekken  ;)

Lekker feestelijk rond.....

Re: Botercrème hetzelfde als crème au beurre?

Ik had ook nog een vraag over Botercréme, als dat mag in dit topic?
Anders moet ik een nieuwe aanmaken.  :o
Moet je na het afsmeren van de botercréme de taart in de koelkast zetten? of is dat niet nodig?

11

Re: Botercrème hetzelfde als crème au beurre?

@saskia... voor een strakke resultaat kan je dat beter wel doen.  Ik doe et wel.. want ik hou niet van hobbeldebobbel taarten ;)

12

Re: Botercrème hetzelfde als crème au beurre?

dank je wel allemaal.... ik ga zoals gezegd volgende week mijn eerste biscuit bakken... ik heb nog geen idee met wat ik 'm ga vullen, maar het botercreme-raadsel is dus toch al opgelost... :-)