1

Onderwerp: petit fours

Hoi allemaal!!

Ik bak geregeld bruidstaarten voor vrienden, kennissen, zulk soort mensen.. maar nu is er iemand en die vroeg mij om voor haar bruiloft heel veel petit fours te bakken. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik dacht eigenlijk aan hetzelfde concept als een bruidstaart, maar dan vierkant. En dan dat grote vierkant in kleinere vierkantjes snijden en per stuk opmaken. Of niet :think: !!??
Alvast bedankt voor het meedenken!!! :thumb:

2

Re: petit fours

Ik heb zelf geen ervaring met petit-fourtjes maar ik denk dat het ongeveer wel in zijn werk gaat zoals je zelf beschrijft. Ik ga je wel ff melden want je staat in de verkeerde rubriek :)

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

3

Re: petit fours

Ow...dat melden had ik ook al gedaan :).
Ik heb wel ervaring met petit-fours.
Ik weet niet hoeveel je er exact moet maken, maar weet wel waar je met petit-fours aan begint. Het is echt heel veel werk!

Ik bak zelf altijd een rechthoekig/vierkant biscuit. Deze vul ik in zijn geheel. Dan gaat hij in repen. Deze repen allemaal apart afsmeren en bekleden, de uiteinden laat ik onbekleed. De repen in juiste grootte snijden en je hebt de kale petit-fours, hierna kun je ze decoreren.
Succes!

Trotse mama van een mooie zoon - 24 oktober 2012
én dochter - 21 januari 2014

Re: petit fours

Liens schreef:

Ik ga je wel ff melden want je staat in de verkeerde rubriek :)

Thnx :)

de show-off rubrieken zijn om je creaties te showen, niet voor vragen. als je de rubriekstitel, rubrieskomschrijving, de sticky en eventueel even je oog laten vallen op de topics in de betreffende rubriek, dan weet je wel welke vraag waar thuis hoort.

[move]---> bakken&vullen

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: petit fours

Oh, sorry, staat m'n topic nu goed??

@ Liene;Dank voor je snelle antwoord! Hoe maak je het vierkante biscuit dan eigenlijk? Heb je een vierkante vorm? En de vulling moet dan denk ik wel een lichte kleur hebben, als je de zijkanten niet bekleedt, of maakt dat niet uit?
Eh ehhhh.. tja. lastig!!!!

Re: petit fours

Elise schreef:

Oh, sorry, staat m'n topic nu goed??

ja die heb ik nu goed gezet :)

Elise schreef:

@ Liene;Dank voor je snelle antwoord! Hoe maak je het vierkante biscuit dan eigenlijk? Heb je een vierkante vorm? En de vulling moet dan denk ik wel een lichte kleur hebben, als je de zijkanten niet bekleedt, of maakt dat niet uit?
Eh ehhhh.. tja. lastig!!!!

ja een vierkante bakvorm is wel handig.
en de kleur van de vulling maakt niet uit.
zoek maar eens op google, je hebt petit fours in alle soorten, maten en kleuren ;)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7

Re: petit fours

http://www.beautifulcakedesigns.com/yah … _large.jpg


Deze link vond ik op google image, en ik kan er maar niet opkomen hoe ze dit hebben gedaan. Het biscuit lijkt te zijn gedoopt in iets, geen marsepein. Daar lijkt de laag te dun voor. Maar waar hebben ze dit in gedoopt!?? Eiwitmengsel? :think:  :think:

Re: petit fours

fondantglazuur, ik zoek er even een how to bij.....


- dit, alleen zijn dit cupcakes: http://www.deleukstetaarten.nl/howto/7/ … +glaceren/

- how to petit fours, maar dan met marsepein:
http://www.lilotaart.nl/HowTo.aspx

- ah! toch gevonden: :)
http://cakesandcupboards.blogspot.com/2 … fours.html

en

http://www.cakejournal.com/archives/petit-fours

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

9

Re: petit fours

Wauw! Goeie links! dank!! Nog even over die fondant; dat koop je dus kant en klaar?

10

Re: petit fours

Elise schreef:

Wauw! Goeie links! dank!! Nog even over die fondant; dat koop je dus kant en klaar?

:Y http://www.deleukstetaartenshop.nl/inde … ath=53_122

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs