Onderwerp: welke boter
welke boter gebruiken jullie bij het afsmeren bij de botercreme?
gewoon boter wat je op bood doet of andere?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » welke boter
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
welke boter gebruiken jullie bij het afsmeren bij de botercreme?
gewoon boter wat je op bood doet of andere?
Ik gebruik altijd roomboter van de Zaanse Hoeve (AH).
roomboter, in smeerbare boter als margarine zit aardig wat water waardoor je fondant kan gaan smelten
ongezoute room boter van AH
ongezouten roomboter
ongezouten roomboter (van de AH)
oke dank je daarom is mijn botercreme misschien dus altijd te dun haha
de ruitjes roomboter Hoe goedkoper de roomboter, hoe minder smaak er meestal aanzit. Dat vind ik bij botercreme extra lekker, want dan proef je de boter niet.
En de boter moet goed op temperatuur zijn. Ik leg hem op een schoteltje op de verwarming, hij moet zijn alsof jhet een spons is die je kunt uitknijpen. Op deze temperatuur (of eigenlijk zachtheid) worden de ingredienten extra goed opgenomen/gemengd!
Ik heb nog pas "botergoud" ongezouten roomboter van Campina gebruikt om merinque botercrème (met citroenaroma) en een cake mee te maken; echt héérlijk!!!
Ik ben vaak van boter gewisseld omdat ik de botercrèmes te "boterig" vond smaken, hoelang ik ook mixte. Maar bovengenoemde boter vind ik superlekker!
Werkt gras(room)boter dan ook net zo goed???
Sammie
Samm: ik neem aan van wel. Als het maar roomboter is.
ik gebruik de roomboter van campina
(mag geen andere kopen van mijn man aangezien wij de melk aan friesland campina leveren
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » welke boter
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.