1

Onderwerp: verhoudingen deeg

Ik ben pas begonnen met taarten bakken.Nu wil ik voor mijn dochter een prinsessentaart maken met een tulband bakblik.
Ik maak de bodem met een basis biscuitdeeg,dus geen kant en klaar deeg.In hoever veranderen de verhoudingen als in een tulband maak?en veranderd de baktijd?
Hoe staan die verhoudingen als ik een rechthoekig bakblik gebruik(zoon lief wil een voetbaltaart)

2

Re: verhoudingen deeg

Als je de mix gebruikt van de hebshop kun je het heel makkelijk berekenen. Voor elke 0,5 liter die in het bakblik past, (Even meten met water) gebruik je 1 ei, 66 gram mix en 6,6 ml water.
Gebruik je de chocobiscuitmix van de hebshop is het 1 ei, 82,5 gram mix en 19 ml water.
De baktijd doe ik meestal gewoon op gevoel, aangezien mijn oven altijd afwijkt van de aangegeven baktijden.
Ik hoop dat ik je zo een beetje heb kunnen helpen!
Succes,
Robine

3

Re: verhoudingen deeg

bij basisrecept neem je ook de inhoud van je bakvorm.
Is je bakvorm dan 2,50 liter, dan heb je 250gr ei nodig, 5 ei dus(of wegen) en dan je suiker, meel en maizena ook in gelijke hoeveelheden uitrekenen.

Groetjes, Dorothea.