1

Onderwerp: taart met slagroomvulling ontdooien en dan....

Ik weet dat er al veel topics over zijn maar kan toch nog niet echt het goede antwoord op m'n vraag vinden...
Ik heb een taart gemaakt, bekleed met marsefond en vulling met slagroom en aarbeienjam(klopfix door de slagroom).
Nu wil ik hem ontdooien in de koelkast maar dan....als ik botercreme als vulling heb, haal ik hem een paar uur voor aansnijden uit de koelkast dan wordt de marsefond mooi droog(want die wil nog weleens zweten in de koelkast).
Maar hoe doe je dat dan met een taart met slagroomvulling, want die laat je niet ene paar uur op je aanrecht maar die blijft in de koelkast, gaat die taart dan niet zweten?
En hoe die dan te drogen zonder dat de taart bederft?

2

Re: taart met slagroomvulling ontdooien en dan....

echt niemand een antwoord :think:

3

Re: taart met slagroomvulling ontdooien en dan....

Van de winter heb ik een taart gevuld met slagroom nog in de schuur laten ontdooien...maar ik lees even mee, want mijn dochter is in juni jarig en dan lukt dat ook niet meer ;)

4

Re: taart met slagroomvulling ontdooien en dan....

ik had in dec de ark van Noach gemaakt en met de verjaardag hadden we alleen de kajuit gegeten, dus de boot in de diepvries gegooit. 4 dagen later kregen we onverwacht visite, toen heb ik hem op het aanrecht laten ontdooien, binnen 2 uur was hij ontdooid en heerlijk fris om te eten. Hij was gevuld met slagroom+aardbeienjam.
De marsepein was wel wat gaan zweten, maar daar moet je verder niet aankomen, dat verdampt vanzelf.

Groetjes, Dorothea.