1

Onderwerp: Vrije tij TV

Hallo,

Heb net op internet de filmpjes bekeken van het taart decoreren. Hier gebruiken ze marsepein/fondant.

Ze strijken de taart af met slagroom en gebruiken water voor de taart weer poedersuiker vrij te maken!!

Ik lees juist op dit forum dat je niet met slagroom moet afsmeren ivm met smelten. Het water lijkt mij het idem probleem.


Heeft iemand hier ervaring mee??

Bedank voor jullie antwoorden

2

Re: Vrije tij TV

ik heb 2 taarten afgesmeert met slagroom en  niks is gaan "smelten"
de kans is er wel....

Ik gebruik ook wel eens water om poedersuiker weg te werken ook nooit probs meegehad enigste nadeel vond ik dat de marsepein ff (door de nattigheid) plakkerig werd maar dat is weg zodra het is opgedroogd.

Ik denk dat meningen verschillen net zoals iedeeen een andere manier van werken heeft.

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977

Re: Vrije tij TV

bij dat programma zeggen ze dat ze afsmeren met slagroom, echter smeren ze af met patikrem c.q. blueband classique, wat dan weer geen slagroom is.

beetje krom, maar is echt zo :/

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs