1

Onderwerp: mijn eerste taart staat in de oven spoedje

hi,

mijn eerste taart staat in de oven.
9 inch (22 cm) bakblik
met 5 eieren en de rest natuurlijk er in.

Maar ik lees verschillende adviezen over wat te doen als de bischuit klaar is.

- Zal ik hem nu uit het bakblik halen en in de oven terug zetten?

- De oven gewoon uit doen en de cake in het blik laten zitten en in de oven laten staan zonder het deurtje open te doen?

- De bischuit uit het bakblik op het rooster in de oven zetten voor een nachtje en morgen versieren...

tips welkom, over ongeveer 30 min. mag hij er uit.
help.. Ik hoop zo dat dit lukt :)

2

Re: mijn eerste taart staat in de oven spoedje

ik wacht 5 minuten haal hem dan uit het blik
laat hem even op het aanrecht staan tot ie niet zo heel warm meer is en dan zet ik hem een nacht in de oven op het rooster en dan vullen en decoreren :)

hij snijd fijner door als ie een nacht gestaan heeft

Groetjes en fijne dag!
Kruimel

3

Re: mijn eerste taart staat in de oven spoedje

Ik haal hem altijd meteen nadat hij klaar is uit de oven. Dan wacht ik even 5 min. Dan stort ik hem uit de bakvorm op een rooster. (De bovenkant wordt dan de onderkant, zodat je een mooie gladde bovenkant hebt.) Als hij helemaal afgekoeld is doe ik hem in een pedaalemmerzak.

Succes ermee!

Groetjes, Daphne

4

Re: mijn eerste taart staat in de oven spoedje

@ Kruimel: Haha bijna hetzelfde antwoord. Ik was alleen iets trager. ;)

Groetjes, Daphne

5

Re: mijn eerste taart staat in de oven spoedje

ik wacht ong 2 minuten.
uit blik halen (ik heb springvorm)
en op een taartrooster zetten. (op de kop)
als hij afgekoeld is (mag nog een klein beetje warm zijn)
in een plasticzak doen en dan weg zetten.
anders droogt hij uit!

succes

Enthousiaste groet, Maxime

6

Re: mijn eerste taart staat in de oven spoedje

bedankt. de cake is gellukt de bovenkant was niet plat maar opgelost door hem om te draaien. ik heb hem 1 minuut uit de oven op het aanrecht laten staan, toen uit het blik gesneden en toen omgekeerd op het oven rooster 5 minuten laten staan. nu staat ie zo in de oven.

moet er nu nog een zak omheen?

bedankt.

7

Re: mijn eerste taart staat in de oven spoedje

mama-efraim schreef:

bedankt. de cake is gellukt de bovenkant was niet plat maar opgelost door hem om te draaien. ik heb hem 1 minuut uit de oven op het aanrecht laten staan, toen uit het blik gesneden en toen omgekeerd op het oven rooster 5 minuten laten staan. nu staat ie zo in de oven.

moet er nu nog een zak omheen?

bedankt.

Ja, ik zou hem wel in plastic verpakken. Biscuit droogt snel uit.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

8

Re: mijn eerste taart staat in de oven spoedje

niet terug in de oven doen, gewoon aan de lucht laten drogen