1

Onderwerp: beetje "sappig" biscuit

hallo,

Laatst was voor het eerst sinds ik bak mijn biscuit wat "soppig" Hij voelde niet echt plakkerig of vochtig, maar als ik hem doormidden sneed en er mee bezig was, voordat de fondant erop zat, hoorde ik hem "soppen" zeg maar.....

Moet hij dan iets langer in de over, of hoe komt dit??j

En na het bakken, halen jullie hem dan gelijk uit de vorm? En dan??  waar en hoe afkoelen etc. ?
(misschien dat het daardoor komt nl, alhoewel ik het nog nooit eerder had gehad)

groetjes Susan

taartelijke groetjes ;-) Suus

2

Re: beetje "sappig" biscuit

ik denk dat ie dan idd wat langer de oven in moet.
hoeveel beslag heb je gemaakt (mix of zelf gemaakt) en hoe lang heb je dit in de oven gehad?

na het bakken, direct op de kop storten op een rooster en geheel laten afkoelen. daarna kun je em evt bewaren in een plastic zak.
althans zo doe ik het.

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

3

Re: beetje "sappig" biscuit

hoorde je niet gewoon de lucht knisperen? Ik laat mijn biscuit altijd helemaal afkoelen in de vorm

succes

4

Re: beetje "sappig" biscuit

Vanuit de oven laat ik het een minuutje staan en dan stort ik het ondersteboven op een taartrooster om af te koelen.
Zodra het is afgekoeld doe ik het in een pedaalemmerzak.

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)