1

Onderwerp: Hortensia-vraagje...

Ik heb van het weekend mijn nieuwe uitstekers van Jem (hortensia) binnen gekregen.
Via de zoekfunctie al gezocht naar een goede how-to maar kan het niet vinden. Kan iemand mij misschien uitleggen hoe ik de hortensia het beste kan maken? Ik moet geen marsepein of fondant gebruiken maar een ander paste? En het liefste wil ik dat ze niet keihard worden omdat ik het leuker vindt om alles van de taart te kunnen eten. Kan dat of wordt het dan echt niet mooi?
Ik moet begin mei een taart met hortensia's maken maar wil alvast voorbereiden en oefenen.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen!

Liefde is net als Sinterklaas, als je er niet meer in gelooft wordt het niks meer....

2

Re: Hortensia-vraagje...

In ieder geval is het het beste om hem van flowerpaste te maken, of fondant met tylose en dat hardt wel uit. Ik vind dat ook wel het mooiste bij bloemen. Hoe je de cutter gebruikt weet ik niet, want die heb ik zelf niet.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

3

Re: Hortensia-vraagje...

ik heb deze ook, en ik maak de hortensia altijd zoals de foto (ik kan nog niet met draad werken)
je kan fondant met tylose gebruiken maar dat breek constant.. ik maak het met gumpasta.... dat is rekbaar...

je steekt de bloemetjes uit met de uitsteker en vouwt ze dan in elkaar...

zelf gebruik ik een klein blanda bolletje en maak daar de hortensia op...

http://www.mijnalbum.nl/Foto-GBZLF66W.jpg

Lekker feestelijk rond.....

4

Re: Hortensia-vraagje...

in de cake craft magazin van november 2009 staat een hele mooie uitleg ik maak ze op draad en  met flowerpast en laat ze dan drogen in de jam flouwer rekje http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=2862

en heel veel vloekken en heel veel oeffen dan lukt het ooit heeft bij mij ook ruim maand geduurt voor ik het kom

dit was het rezultaat

http://www.mijnalbum.nl/Foto-FEOD8ITY.jpg