1

Onderwerp: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

By popular demand.it's the official CakeBoss Sponge recipe!Is is a scratch recipe,and the secret to its light and fluffy texture is the beating of the eggs! This recipe is best made in a stand mixer.

4 eggs
2 cups sugar
1 tsp vanilla
1 cup whole milk
1/4 cup butter (lightly salted)
2 cups all purpose flour
2 tsp baking powder
1/4 tsp.salt

1. Beat eggs in large mixing bowl with paddle attachment for 4 minutes. Do not skip this step

2. Add sugar,and contineu beating for another 4-5 minutes until light and fluffy.Add vanilla and stir on low until just combined.

3. In a separate bowl,sift together dry ingredients.Add to eggs and sugar on low speed until just combined

4. In a saucepan,heat milk en butter on low heat just until butter is melted. Voeg bij het beslag beat just until combined.

5. Pour into two greased and floured 8" round pans = 20 cm?.

6. Bake at 160 graden until the middle springs back when touched,or a toothpick inserted in the center comes out clean.Remove from oven and let stand in pans for 10 minutes.Then turn out onto wire cooling racks and cool completely.

Hint: Cakes are close to being done when you start to smell them

groetjes van Ann

2 Laatst bewerkt door Canadesje (11-04-2010 20:59)

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

4 eieren
400 gram suiker
5ml vanille
235ml volle melk
60 gram boter
250 gram bloem
10 gram bakpoeder
snufje zout 

Voor iedereen de em in grams en mL wil hebben ;)
**oops foutje gemaakt

3

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

OH en bedankt Nanan  deze ga ik probeeren :D

4

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

Goed van je dat je de gr. en ml er bij heb gezet.Dank je wel.
Laat je het weten hoe je de cake vond?

groetjes van Ann

5

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

Super! Die ga ik zeker eens proberen! Gebruik nu alleen biscuit, maar wil ook wel eens wat anders, haha!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

6 Laatst bewerkt door yarrah (12-04-2010 12:44)

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

400 gram suiker is wel erg veel. Klopt dat wel??

life is uncertain, eat dessert first!

7 Laatst bewerkt door Dot (12-04-2010 13:07)

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

http://www.jsward.com/cooking/conversion.shtml
dit om om te rekenen; en dan blijkt het dus toch te kloppen!

Groetjes, Dorothea.

8

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

Nee hoor, in volume is het natuurlijk hetzelfde, maar in gewicht niet - een cup suiker weegt echt wel meer dan een cup bloem ;)
Ook in dat schema: 1 cup flour = 120gr / 1 cup sugar = 200gr

Dus de omrekening van Canadesje klopt toch wel zo ongeveer :)

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

9

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

ter vergelijking: een bakje met botercrème is veel zwaarder dan datzelfde bakje vol mislukte biscuit :Y

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

10

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

Handig topic hiervoor: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=71742  ;)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

11

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

is dezelfde link als ik hierboven neergezet had...

Groetjes, Dorothea.

12

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

Dot schreef:

is dezelfde link als ik hierboven neergezet had...

:lol: Niet gezien :+

Dan zijn we het dus eens ;)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

13

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

Met die 400 gr suiker vond ik hem niet te zoet.Ik dacht eerst ook dat kan niet  :nooo maar gewoon gedaan en het klopt hoor. :Y

groetjes van Ann

14

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

Weet iemand toevallig ook wat er precies gebruikt wordt als ze die Cerials gebruiken om te boetseren?

15

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

Rice Crispies en  Marshmallows :9

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

16

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

Vandag gebakken.. en mmmmmmmm wat is de lekker! 
Je moet et wel in 2 keer bakken.  Maar ja deze recept blijft zeker in mij boekje :D

17

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

voor hoeveel is dit (welk formaat)

^^

Enthousiaste groet, Maxime

18

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

Mag ik vragen waar het naar smaakt?
Gewoon naar biscuit maar dan wat 'natter'?
Het lijkt me nl ook zo leuk om eens een keertje wat anders te doen dan biscuit.(alhoewel ik die wel heeel erg lekker vind)

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

19

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

Tari schreef:

voor hoeveel is dit (welk formaat)

^^

Lees stap 5 in de recept ;)  20cm dus...
MAAAAAAR ik heb em gebakken in 2 24cm springvorms en de was toch mooi hoog.

20

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

misty schreef:

Mag ik vragen waar het naar smaakt?
Gewoon naar biscuit maar dan wat 'natter'?
Het lijkt me nl ook zo leuk om eens een keertje wat anders te doen dan biscuit.(alhoewel ik die wel heeel erg lekker vind)

Deze cake heeft een lichte vanille smaak.
En lijkt best veel op biscuit maar idd natter.. en deze cake smelt gewoon op je tong mmmmmmm zoooooo lekker
Oh ja en de is natuurlijk iets zwaarder als biscuit ;)

21

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

What kind of flour is this...plain or self raising

22 Laatst bewerkt door Eva Maas (22-04-2010 08:59)

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

ooops...sorry it posted twice

23

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

aangezien het recept voor 2 is, moet je ze dan 'samen' gebruiken (op elkaar dus)? Zij ze dan dus niet zo hoog? Of kan je er gewoon 1 in de vriezer mikken?

24 Laatst bewerkt door ShadyLTD (22-04-2010 11:54)

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

Hi,

Misschien een raar vraagje maar wat wordt bedoeld met Beating the egg's -> gewoon met de mixer er doorheen of klutsen met een vork.....

Kan het ook met een gewone hand mixer?

Groetjes,

www.piesforfun.nl     ----        Groetjes, Susanne

25

Re: Recipe for CakeBoss Sponge Cake

ShadyLTD schreef:

Hi,

Misschien een raar vraagje maar wat wordt bedoeld met Beating the egg's -> gewoon met de mixer er doorheen of klutsen met een vork.....

Kan het ook met een gewone hand mixer?

Groetjes,

het is de bedoeling dat je de eieren heeeeeel romig mixt ;)
anders is het een blok beton:P

Enthousiaste groet, Maxime