Onderwerp: [Tip] Haagsche bluf als vulling
Ik heb gister mijn tweede taartje gebakken. Wilde hem in eerste instantie vullen met banketbakkersroom en bastognebotercrème maar aangezien de bbr was mislukt was ik toe aan een alternatief...
Ik had nog twee eiwitten over van de bbr en ben even gaan zoeken wat je daarmee kunt maken... nou daar komt ie!
Haagsche bluf!
Wat heb je er voor nodig?
2 eiwitten
100 gram suiker
20 cl bessensap/frambozensap/aardbeiensap
Het enige wat je hoeft te doen is alles bij elkaar in de mixer te gooien en 10 minuten te mixen totdat het stijf is.
Ik moet trouwens zeggen...
heb zelf in plaats van de bessensap, aardbeienjam gebruikt. In dit geval is 100 gram suiker véél te veel! De bessensap is niet zoet, de jam wel. Ik heb slechts vijf schepjes suiker gebruikt met de jam en hij was méér dan zoet!
Ik (en degene die de taart hebben geproefd) vonden de haagsche bluf errug lekker als vulling! Heel luchtig en lekker zoet Het krijgt een gezellig roze kleurtje en de hoeveelheid hierboven was véél meer dan genoeg voor mijn taartje van 20 cm. Alles wat je overhoudt kun je in een schaaltje scheppen en als dessert gebruiken
Veel plezier ermee