1

Onderwerp: Biscuitmix hier niet te krijgen & baktijd Blanda

Hallo allemaal,

ik woon in Frankrijk en biscuitmix is hier niet te krijgen  :s
Ik bak dus met bloem maizena en eieren, het recept van het forum  :) .
Mijn taartjes worden zo'n 6 cm hoog, ik zou erg graag nog 2 cm bij willen hebben :Y Word de taart hoger als ik er een extra Ei bij doe, of moet er eerder meer maizena in???


Gelukkig hebben ze hier wel Ikea en ik heb gisteren dus een paar blanda schalen gehaald en nog wat meer leuke dingetjes.
De leuke Etty schort was er helaas nog niet  :(
Nu heeft mijn hubby een tableautje voor me gemaakt met hoeveel heden bloem maizena etc voor mijn blanda taartjes.
Nu zit ik enkel nog met mijn baktijd. Ik kan hiet ook niets over vinden op het forum.

Wie o wie kan mij helpen met mijn vragen?

Dank jullie wel!!!
Groetjes

Femke

Re: Biscuitmix hier niet te krijgen & baktijd Blanda

Sorry meiden

Ik had toch niet goed genoeg gezocht, de baktijd heb ik gevonden :Y

Nu zoek ik enkel nog een antwoord voor de hoogte van mijn taart

Merci!!

3

Re: Biscuitmix hier niet te krijgen & baktijd Blanda

Een beetje bakpoeder er in?

Bonne chance!

Jacqueline

Re: Biscuitmix hier niet te krijgen & baktijd Blanda

yakefrank schreef:

Een beetje bakpoeder er in?

Bonne chance!


Super!!!
Merci

5

Re: Biscuitmix hier niet te krijgen & baktijd Blanda

Dat doe ik ook altijd, zelfs bij mijn kant en klare mix van Soezie.

Jacqueline

6

Re: Biscuitmix hier niet te krijgen & baktijd Blanda

Bonjour la France!

ik heb zelf ook een tijdje bakpoeder gebruikt, mijn taarten rezen goed, maar zakten ook erg in na het afkoelen, dus daar ben ik weer mee gestopt.
Als je biscuit goed luchtig is met 6cm, dan lukken ze dus erg goed en zou ik alleen proberen de hoeveelheid aan te passen voor een hogere taart.
Reken 1 ei per halve liter inhoud en reken de rest mee om.
Zelf weeg ik de eieren ook, als ik dus na 5 eieren op 280g ei uitkom, reken ik de suiker en de meel/maizena ook omhoog. (in het recept staat 1 ei voor 50gr ei)
Als ik nu hogere taarten wil, doe ik ook van alles iets meer erin.

Het laten afkoelen in de oven helpt erg tegen het inzakken en de baktijd is echt een kwestie van uitproberen met jouw oven; elke oven is anders.

Beaucoup de succès!
Et n'hesite pas de demander!

Groetjes, Dorothea.

7 Laatst bewerkt door Madame Gâteau (12-04-2010 21:56)

Re: Biscuitmix hier niet te krijgen & baktijd Blanda

:)

8

Re: Biscuitmix hier niet te krijgen & baktijd Blanda

Hoi,

Als ik mijn biscuit hoger wil hebben (met het basisrecept) doe ik gewoon een ei meer en ook meer suiker bloem en maizena. Dus gewoon een beetje meer van alles. Gaat prima. Wel even je vorm ophogen met bakpapier!

Groetjes Gerien