1

Onderwerp: Help.. mislukte toef botercreme icm fondant

Ben een beginner in (cup)cake land. Heb al wel heel veel informatie van deze site kunnen halen, maar weet nu toch niet precies wat ik wel en niet kan doen.

Gisteravond minicupcakes gemaakt met een toef botercreme en een bloemetje van fondant.
Botercreme gemaakt van mix van banketbakkersroom (met water), poedersuiker en boter.

Cupcakes zagen er prachtig uit, tot enkele uren later.
Had de cupcakes in eerste instantie in een plastic doos afgesloten (mag niet?) Later nadat ik het smelten zag de doos in de koelkast gezet.

Kan iemand mij vertellen wat ik fout heb gedaan, of vooral hoe ik mooie en vooral ook lekkere toeven kan maken waarbij fondantbloemetjes niet verpieteren? (Ander recept botercreme of juist hele andere substantie) en bewaren in karton / plastic, wel of geen koelkast?

Alvast heeeeeel erg bedankt!

2

Re: Help.. mislukte toef botercreme icm fondant

Tsja.... fondant smelt niet op 1:1 botercreme. Maar daar wil je echt geen hele toef van op eten.... Ik denk dat je het beste de bloemetjes er op het allerlaatst op kunt leggen, dus vlak voor je het serveert.

If life gives you lemons, make lemoncurd.