1 Laatst bewerkt door menniej (04-04-2010 19:05)

Onderwerp: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Maar wel VERDOMD lekker!  :P




Ik ben een hele tijd niet meer actief geweest op dit forum, maar hier gaat dus verandering in komen!
Gisteren werd mijn hubbie 30 jaar. Dat was natuurlijk weer een goede reden om een taart te maken!

Zie hier mijn 2e creatie!
Ik ga dus echt niet kritisch doen, ik ben er trots op!  :D
http://www.mijnalbum.nl/Foto-PJNUNDNG-D.jpg


In het begin ging het allemaal niet zo heel erg goed helaas :(
Ik had fondant gekocht, waarvan er gezegd werd dat deze bijna niet scheurt. Nou... viel dat even tegen zeg!
Het lukte maar niet om de fondant netjes over de taart te leggen, alles scheuren erin. Het was geen gezicht.
Nadat ik mijn poging tot taart-door-keuken-smijten had beheerst, heb ik de fondant eraf gepeuterd en hem in de ijskast gezet. Zaterdag toch maar de vertrouwde MMF fondant gehaald en dan meteen 2 blokken  :rolleyes:

Gisteren had ik mijn 2e poging gedaan en dat ging stuk-ken beter!


Het enige wat ik jammer vond, is dat de onderste taart een beetje ingezakt was. Is daar een truukje voor?
En dat strak bekleden lukt me ook nog niet... toch maar eens een workshop doen  :lol:


BTW de vulling was klop-klop met verse aardbeien :D
Hij was zeker HEERLIJK!!

O-)

Groetjes, Mandy        www.datzitgebakken.hyves.nl/
Carpe Taart!

2

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

erg leuke kleurencombi.

3

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Nou leuk gedaan hoor!
Ik heb zelf nog niet zo veel stapel-ervaring.... dus ik kan je weinig helpen met het inzak-probleem.... goed stutten komt in me op..

4

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Ja.... sommige doen daar van die dikke rietjes in... zou dat het zijn?   :think:

Groetjes, Mandy        www.datzitgebakken.hyves.nl/
Carpe Taart!

5

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Ik heb pas 1 stapel gemaakt en daar heb ik kitkat voor gebruikt. Van die chocoladestaafjes zeg maar... Op maat afgesneden en in de onderste laag gestoken. Ze vochten hier om de stukken taart waar de kitkat inzat..! :D
Ik hoop dat je er wat aan hebt!

6

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Hahaha dat geloof ik best dat ze daarom vochten!  :D
Was die van jou toen niet ingezakt?

Groetjes, Mandy        www.datzitgebakken.hyves.nl/
Carpe Taart!

7 Laatst bewerkt door menniej (04-04-2010 16:20)

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Iemand vertelde mij dat sommige (banketbakkers) als bovenlaag van de onderste taart een zandlaagje doen.. Zeg ik dit zo goed? :/  En heeft iemand hier al eens van gehoord?


....en dan bedoel ik geen zand uit de zandbak voor de melige onder ons  :lol:

Groetjes, Mandy        www.datzitgebakken.hyves.nl/
Carpe Taart!

8

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

De mijne was toen niet ingezakt, maar dat was ook maar een stapeltje van twee lagen....

9

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Hey, ja het is slim om dowels te gebruiken. Je kan deze in de webshop kopen. Ook kan je het beste een taartkartonnetje onder het taartje doen en zo op de taart zetten. Ik heb het zelf ook met kitkats geprobeerd (in de vorm van een 5 op een dobbelsteen) en chocola gesmolten en dat in een bakpan gedaan, zodat je een laagje krijgt en dat als taartkarton gebruikt. Zo was het helemaal eetbaar.

Succes ermee!

Groetjes, Patricia

10

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Bedankt voor je tip!
Ik heb inderdaad een taart karton gebruikt, maar het mocht niet baten.

Groetjes, Mandy        www.datzitgebakken.hyves.nl/
Carpe Taart!

11

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Ik stut bij een 3-laagse taart de onderste altijd met dowels en dan de 2e laag met maisprikkers (of dikke rietjes bij een kleine 3e laag).

Bij een 2-laagse taart gebruik ik alleen maisprikkers en als ik choc. stokjes in huis heb gebruik ik die.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

12 Laatst bewerkt door linda78 (04-04-2010 17:48)

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Toch een gezellige stapel geworden! Hij zal heerlijk smaken, toch?


Ik gebruik satehprikkers, nog geen stapeltje ingestort of verzakt. Ik had ook eens choco staafjes gekocht, maar ik durfde het niet aan. En op een kartonnetje (dat choco idee is wel heel leuk!)

Groetjes, Linda

13

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

leuke stapel zeker voor een 1ste stapel :thumb:

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

14

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

ziet er gezellig uit! Stapelen gaat goed met douwels of met chocostaafjes, maisprikkers, noem maar op. Tussen de lagen 1 of 2 taartkartonnetjes en hij blijft wel staan.
Gebruik je de onderkant van je taart als bovenkant? De meesten draaien hun biscuit om voordat ze gaan vullen en bekleden. De strakke kant is meestal de onderkant.

Gelukkig is dit nu weer mijn hobby!

15

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Nee ik gebruik de onderkant als de onderkant :)

Groetjes, Mandy        www.datzitgebakken.hyves.nl/
Carpe Taart!

16

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Ik ben dus ook een beginner ;)

dikke rietjes???  :rolleyes: zijn die niet veel te slap daarvoor??
en kitkats??  :o choco stokjes?? ik ken alleen kitkat (van have a break, have a kitkat" bedoelen jullie die? want ik ken ook kittekat, die eten mijn katte dagelijks, die zullen het wel niet zijn he  :lol:  :lol:

Liefs, Lindsey

17

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Haha, ja het zijn de kitkats van have a break have a kitkat!  :Y

Groetjes, Patricia

18

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

Leuk! Als is ie nog zoooo mooi, als ie niet lekker is heb je dr ook weinig aan ;)

Groetjes, Maudje.
*Maud's Cake Q-ture*

19

Re: Een beetje ingezakt en alles behalve strak......

pvlielander schreef:

Haha, ja het zijn de kitkats van have a break have a kitkat!  :Y

dankjewel!  :)

Liefs, Lindsey